Liga Campionilor

Atletico Madrid - Manchester City 0-1 la general. Iată semifinalele din Champions League!

+24 Foto
Atletico Madrid și Manchester City au remizat, scor 0-0, în returul sferturilor de finală din Liga Campionilor. Englezii merg în semifinale, datorită victoriei din Albion, 1-0.

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 14 aprilie 2022

Atletico Madrid și Manchester City au remizat, scor 0-0, în returul sferturilor de finală din Liga Campionilor. Englezii merg în semifinale, datorită victoriei din Albion, 1-0.

  • Semifinalele Champions League sunt, așadar, Manchester City - Real Madrid și Liverpool - VIllarreal. 
  • Manșa tur se va disputa pe 26/27 aprilie, returul fiind programat pe 3/4 mai.

Atletico n-a fost în stare să marcheze, atacând destul de târziu, într-un meci în care City, obosită, a suferit și s-a mulțumit să se apere eroic în repriza a doua.

Manchester City, în semifinalele Champions League! Cronică: Șah etern

Simeone vs Guardiola, actul secund la Madrid. Cholo trebuia să joace altă partitură, parcând autobuzul în afara stadionului, și să atace. Dincolo de așezarea mai departe de poartă și avansarea lui João Félix, Atletico a propus doar o noutate, Lemar la mijloc. 

Guardiola a răspuns cu Walker în spate, pe dreapta, Foden vârf în locul lui Sterling și aceeași posesie clar mai bună. Meciul a fost mai viu ca în tur, însă tot City a presat și și-a creat situații de gol, în timp ce gazdele nu l-au deranjat pe Ederson, cu excepția unui șut timid, Kondogbia

+24 Foto
Atletico Madrid - Manchester City

Bară Gündoğan 

Încet-încet, aspectul meciului a început să semene cu duelul de la Manchester. Cu Atletico făcând pasul în spate și cele două linii din fotbalul "preistoric" reclamat de Pep. De-acolo s-a desprins și faultul dur cu care Felipe l-a demolat pe Foden

Totuși, City a avut două ocazii, Stones, "cap" peste poartă, apoi bara l-a salvat pe Oblak la șutul trimis de Gündoğan. "Cetățenii" au plimbat mingea cu calm, relaxați, așteptând parcă greșeala adversarului, care s-a apărat bine. Dar când mai și atacă? Poate în repriza a doua, era nevoie de un gol. 

„Cetățenii", dominați. Aplauzele ironice ale lui Simeone în prelungiri

După pauză, "los colchoneros" au urcat mai mult. Cel mai aproape de gol a trecut Griezmann, cu un exterior alături de țintă. Primul ce a mutat, Sterling în locul lui De Bruyne, a fost Pep, nemulțumit că ai lui n-au tras încă pe poartă. 

Curând, simțind că liderul din Premier resimțea oboseala derbyului cu Liverpool, a răspuns Simeone, cu trei jucători proaspeți ce au lucrat situația lui De Paul

Atacurile s-au înmulțit, dar a lipsit precizia șuturilor. A venit rândul lui Suárez, ultima soluție aleasă de Simeone pentru intrarea în prelungiri. Fanii visau în tribune la golul necesar. Și nu a fost departe să înscrie Cunha, Stones intervenind salvator cu piciorul. 

City se clătina, dar a rezistat. Au cedat în schimb nervii, a ieșit o grămadă generală, la care Felipe a luat "roșu". Au urmat 12 minute de prelungiri. Simeone a început să aplaude ironic tragerile de timp ale englezilor.

Abia în 90+6 a șutat și City în partea secundă și ce șansă a irosit tot Gündoğan! Nici "directa" lui Carrasco nu l-a bătut pe Ederson și a rămas 0-0. "Cetățenii" o înfruntă pe Real.

FINAL. Atletico Madrid - Mancheter City 0-0, 0-1 la general

Atletico Madrid - Manchester City. Echipele de start

Atletico Madrid: Oblak - Savic, Felipe, Reinildo - Llorente, Koke, Kondogbia, Lemar, Lodi - Griezmann, Felix
Rezerve: Lecomte - De Paul, Suarez, Correa, Wass, Cunha, Carrasco, Hermoso, Vrsaljko, Serrano
Antrenor: Diego Simeone

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Mahrez, Foden, B. Silva
Rezerve: Steffen, Carson - Dias, Ake, Sterling, Grealish, Zinchenko, Fernandinho, Delap, Edozie, McAtee, Lavia
Antrenor: Pep Guardiola

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.