Baschet

Riesen Ludwigsburg - U-BT Cluj 92-75 » Calificarea în Final Four-ul Champions League se joacă la Cluj-Napoca

Ludwigsburg - U-BT Cluj-Napoca // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 aprilie 2022

Riesen Ludwigsburg și-a respectat statutul de favorită și a câștigat meciul doi cu U-BT Cluj-Napoca din „sferturile” Ligii Campionilor, scor 92-75. Al treilea meci direct dintre cele două formații va decide cine merge în Final Four. Duelul va fi marțea viitoare, în Ardeal, de la ora 19:00.

Fără trac în startul partidei, U-BT s-a aflat în avantaj în mai multe momente din primul sfert. Cu câteva clipe înainte de final, ardelenii aveau 5 puncte în față, 19-14. Un coș de 3 puncte reușit de Jonah Radebaugh chiar în ultimele secunde a tăiat însă diferența la 3 puncte.

Riesen a preluat controlul meciului în sfertul 2, aflându-se în față pe tabelă în majoritatea acestuia. La pauză, nemții se puteau lăuda cu un avantaj de 7 puncte, 40-33, profitând de neglijența ardelenilor, care au permis 5 recuperări ofensive și au comis 7 greșeli personale.

Riesen Ludwigsburg a câștigat meciul 2 cu U-BT Cluj-Napoca din „sferturile” Ligii Campionilor

A doua parte a meciului a adâncit prăpastia dintre cele două echipe. U-BT a dat semne de viață în sfertul 3, s-a apropiat la două puncte la un moment dat, 43-45, dar acelea au fost ultimele momente de echilibru. Gazdele s-au distanțat treptat, au ajuns să conducă la 11 puncte, dar au intrat în ultimul sfert cu un avantaj de doar 7 puncte.

Șapte puncte care, în primele 4 minute din sfertul 4, s-au transformat în 19! A fost un început de sfert de coșmar pentru ardeleni, care nu au reușit niciunul dintre cele 6 coșuri încercate. Procentajul de coșuri reușite în dreptul lui Riesen era, în schimb, de 57%. Iar două dintre aruncările reușite fuseseră de 3 puncte.

U-BT s-a redresat în jumătatea sfertului, când a reușit să se apropie la chiar 8 puncte, dar finalul de meci le-a aparținut gazdelor. Preciși la aruncare, cu 4/5 coșuri de 3 puncte reușite și 9/14 per ansamblu, cei de la Riesen au încheiat cu un avantaj de 17 puncte, 92-75.

Cei mai buni marcatori ai meciului au fost Ethan Happ, pivot, și Jonah Radebaugh, apărător la Reisen. Ambii au reușit câte 18 puncte. Suedezul Radebaugh a avut mai multe recuperări decât Happ (7-6) și mai multe pase decisive, 4-3. În tabăra lui U-BT, numărul 1 a fost Andrija Stipanovic, cu 16 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.

Duelul de săptămâna următoare va stabili ultima calificată în Final Four. Celelalte 3 formații sunt deja cunoscute: Manresa, Tenerife și Hapoel Holon. Ultimele două se vor întâlni în una dintre semifinale, în timp ce Manresa va da peste U-BT sau Riesen.

Desfășurarea liveTEXT a meciului Riesen Ludwigsburg - U-BT Cluj-Napoca 92-75

FINAL DE MECI, cu 17 puncte avantaj pentru gazde. 

  • Sfertul 4, min. 7: John Patrick cere încă un time-out, după ce U-BT s-a apropiat la 10 puncte.
  • Sfertul 4, min. 5: două aruncări libere reușite de Ștefan Grasu, plus o aruncare de 3 puncte a lui Brandon Brown, reduc diferența la 14 puncte.
  • Sfertul 4, min. 3: Riesen își construiește cel mai mare avantaj din meci, de 16 puncte. 
  • Sfertul 3, min. 10: U-BT încheie sfertul 3 cu o aruncare de 3 puncte reușită de Patrick Richard. Avantaj de 7 puncte, 64-57, al nemților.
  • Sfertul 3, min. 8: Elijah Stewart se descurcă excelent în fața lui Jacob Patrick, pe care-l forțează să comită un fault. Americanul ratează, însă, aruncarea liberă.
  • Sfertul 3, min. 7: încă o aruncare de 3 puncte, reușită de Jonah Radebaugh, duce la o diferență de 10 puncte, cea mai mare a serii.
  • Sfertul 3, min. 5: Elijah Stewart, cu un coș de două puncte, taie diferența la doar două puncte.
  • Sfertul 3, min. 1: U-BT începe excelent partea a doua a meciului, cu o aruncare de 3 puncte reușită de Karel Guzman. 
  • Ora 22:09 - A început partea a doua. 

Riesen Ludwigsburg este în avantaj la pauză, 40-33.  

  • Sfertul 2, min. 10: aruncare de 3 puncte reușită de Jacob Patrick, iar gazdele au 5 puncte avantaj cu 50 de secunde rămase din sfertul 2.
  • Sfertul 2, min. 8: două aruncări libere transformate de Jonas Wohlfarth-Bottermann îl provoacă pe Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT, să ceară încă un time-out. 
  • Sfertul 2, min. 8: Dustin Hogue reușește o aruncare de 3 puncte, iar U-BT este din nou egala lui Riesen!
  • Sfertul 2, min. 6: Andrija Stipanovic reface diferența de două puncte. 
  • Sfertul 2, min. 5: minute mai bune pentru campioana României, care reduce diferența la o singură posesie.
  • Sfertul 2, min. 2: gazdele „topesc” diferența și intră în avantaj, 22-19, cu 8 puncte consecutive, la care echipa din România nu a avut replică. Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT, solicită primul time-out.
  • Sfertul 1, min. 10: Jonah Radebaugh reduce din diferență chiar înainte de finalul primului sfert, cu un coș de două puncte. U-BT este în avantaj, 19-16.
  • Sfertul 1, min. 8: două aruncări libere reușite de Karel Guzman o duc pe U-BT în avantaj.
  • Sfertul 1, min. 7: time-out solicitat de antrenorul gazdelor, John Patrick. Duelul rămâne echilibrat, cu diferențe mici pe tabelă.
  • Sfertul 1, min. 3: ardelenii sunt în avantaj, 5-4. Stefan Bircevic a ratat o aruncare liberă, Brandon Brown a irosit două.
  • Ora 21:01 - A început meciul! 

Mai multe știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.