Campionate

UEFA a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu semifinala Scoția - Ucraina, din barajul pentru CM 2022

UEFA a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu meciul Scoția - Ucraina, de la barajul pentru CM 2022

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 14 April 2022

Semifinala barajului pentru CM 2022 dintre Scoția și Ucraina ar fi trebuit să se joace pe 24 martie, dar a fost amânată de UEFA, după izbucnirea războiului Acum, forul european a anunțat data oficială la care partida dintre cele două echipe ar urma să se dispute.

Astfel, UEFA a decis ca întâlnirea Scoția - Ucraina să se dispute pe 1 iunie, la Glasgow, iar învingătoarea  se va duela în ultimul act cu Țara Galilor, pe 5 iunie. Câștigătoarea se va califica la Cupa Mondială din Qatar, acolo unde va face parte din grupa B, alături de Anglia, SUA si Iran.

UEFA a anunțat modificări și în Nations League

Din cauza reprogramării duelului din semifinale, dintre Scoția și Ucraina, a fost afectat și programul meciurilor din Nations League, acolo unde Ucraina ar fi trebuit să debuteze pe 4 iunie, în compania Irlandei. Astfel, UEFA a decis reprogramarea acestui joc pentru 8 iunie.

Ucraina ar fi refuzat un wild card din partea FIFA

După izbucnirea războiului, a existat o discuție potrivit căreia naționala Ucrainei să se califice la Campionatul Mondial fără a juca meciurile de baraj, prin primirea unui wild card

Selecționerul Oleksandr Petrakov (64 de ani), dar și căpitanul Andriy Yarmolenko (32 de ani), nu au fost de acord cu această propunere, declarând că nu își doresc să fie avantajați și că vor vrea să obțină biletele pentru Qatar într-un mod onest, pe terenul de fotbal.

Ar fi o greșeală. Avem mâini, picioare, un teren de fotbal. Ajutați-ne să punem capăt războiului, închideți cerul deasupra Ucrainei pentru a nu mai fi bombardați, și vom decide totul pe teren. Cine va fi mai puternic va juca la Mondial. 
- Andriy Yarmolenko, căpitan Ucraina

VIDEO A fugit de războiul din Ucraina și acum vrea să ia titlul cu CFR » Lovro Cvek, primele declarații după transferul la Cluj

>

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.