Europa League

Explicațiile lui Xavi după eliminarea incredibilă a Barcelonei din Europa League: „A fost o noapte fatidică. Jucătorii nu au reușit să facă asta”

Xavi // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 15 aprilie 2022

Barcelona a fost învinsă pe teren propriu de Eintracht Frankfurt, scor 3-2 (1-1 în tur), fiind eliminată din sferturile Europa League.

După meci, Xavi, antrenorul catalanilor, a încercat să găsească explicații pentru prestația elevilor săi și pentru înfrângerea dură suferită de formația catalană.

Explicațiile lui Xavi după Barcelona – Eintracht

„Este o dezamăgire foarte mare. E păcat, pentru că visam să câștigăm această competiție. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Eintracht, care au meritat să se califice în semifinale. E o lovitură, pentru că nu ne place să pierdem. Dar jucătorii au dat totul.

Noi nu am jucat bine. Am mers din lovitură în lovitură, nu am jucat ca înainte. De aceea suntem eliminați. A fost o problemă de ordin fotbalistic. Am avut posesia, dar nu am știut să profităm de asta. A fost greșeala noastră. A fost o noapte fatidică. 

Am comis multe greșeli. La golul doi noi am pierdut mingea, penalty-ul iar a fost o eroare. La golul de 3-0 mingea era într-o parte, făceam presing, dar ei au mutat mingea pe partea cealaltă. Am vorbit despre astea și am spus că trebuie să se întâmple așa. Trebuie să ne facem autocritica. Nu am jucat bine și de aceea am fost eliminați.

Ca să nu se întâmple ca în tur, aveam nevoie de intensitate, să pierdem cât mai puține baloane și să știm să oprim contraatacurile. Nu am reușit să facem asta.

Nu trebuie să ne abatem de la drumul pe care suntem. Trebuie să credem  în ce facem. Am reușit meciuri bune, iar înfrângerea face parte din fotbal. Da, e un eșec, dar nu vreau să folosesc acest cuvânt.  Această înfrângere trebuie să ne facă să credem mai mult în ideile noastre, trebuie să învățăm din greșeli”, a declarat Xavi, citat de Mundo Deportivo.

VIDEO Imagini tari de la antrenamentele Barcelonei

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.