Campionate

Gică Hagi putea ajunge în Premier League! De ce a refuzat de trei ori ofertele lui Everton: „Nu-i plăcea cum arătau terenurile”

+45 Foto
Hagi a preferat să joace în Turcia, la Galatasaray, în loc de Everton, în Premier League.

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 15 aprilie 2022

Everton, clubul „caramelelor”, a încercat să-l transfere de trei ori pe Gică Hagi, decarul naționalei, dar mereu a apărut ceva care a blocat mutarea. De două ori a refuzat el.

Deși n-a jucat niciodată în Anglia, Gică Hagi a fost dorit insistent de un club din Premier League. Nu o dată, ci de trei ori, dar „Regele” a refuzat. 

„Hagi a turnat apă rece peste acest plan”

Cotidianul englez Liverpool Echo susține că „Maradona din Carpați” ar fi putut ajunge la Everton, însă transferul pe „Goodison Park” nu s-a concretizat niciodată. 

Prima dată când Hagi a avut ofertă de la „caramele” s-a întâmplat în 1991, după întâiul sezon la Real Madrid. „Jucătorul a turnat apă rece peste acest plan. Nu-i plăcea cum arătau terenurile și nu-l atrăgea nici stilul de joc”, scriu britanicii. 

„Regele” a ales Galatasaray în 1996 

Nici în iarna următoare nu au reușit, pentru că Everton tocmai îl luase pe Peter Beardsley. În fine, în 1996, când „Regele” se despărțea de Barcelona, clubul din Liverpool l-a curtat din nou, numai că Hagi a ales-o pe Galatasaray, respingând și varianta Newcastle.

>

Citește și alte știri despre Hagi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.