Liga 1

Sepsi OSK - UTA 1-0 » Covăsnenii dau lovitura la ultima fază!

+18 Foto
Sepsi OSK - UTA 1-0 » Covăsnenii dau lovitura la ultima fază!

Articol de Bogdan Bălaş (foto), Maria Olteanu  —  sâmbătă, 16 aprilie 2022

Sepsi OSK a învins-o pe UTA, scor 1-0, în etapa 5 din play-out-ul Ligii 1. Golul lui Mihai Bălașa a venit la ultima fază de joc!

Prima mare ocazie a meciului le-a aparținut arădenilor. În minutul 12, Nicolae Păun a fost deposedat în preajma careului, iar Dumitru Cardoso a rămas cu mingea la picior la marginea suprafeței de pedeapsă. Atacantul a șutat, însă, pe lângă poartă.

Treptat, Sepsi OSK a preluat conducerea partidei, iar în minutele 38 și 40 a fost la un pas de deschiderea scorului. De fiecare dată, barele porții lui Iacob s-au opus. Mai întâi, Ștefănescu a lovit bara din stânga cu un șut de la marginea careului, apoi Tudorie a trimis în bara transversală cu capul.

În ciuda celor două șanse de gol, UTA putea intra în avantaj la pauză. În minutul 45+1, șutul lui David Miculescu, deviat de un adversar, a fost respins cu dificultate de Niczuly.

Ratări pe linie pentru Sepsi OSK

Șirul ocaziilor mari de poartă a continuat și în primele minute din repriza secundă. Mai întâi, Nicolae Păun l-a întins serios pe Florin Iacob, cu un șut de la marginea careului, Apoi, în minutul 56, Mihai Bălașa a reluat cu capul o centrare din lovitură liberă, din apropierea porții, dar balonul a trecut puțin pe lângă.

O altă șansă uriașă de gol a venit în minutul 60. De această dată nu a mai salvat portarul Florin Iacob, ci atacantul Otele. Nigerianul a plonjat și a respins cu capul balonul ce se îndrepta spre plasă!

Bălașa a ratat o altă ocazie uriașă și în minutul 83. Surprins că mingea a trecut de apărarea oaspeților, stoperul covăsnenilor a trimis cu coapsa, din 4 metri, peste poartă.

La ultima fază, în minutul 3 al prelungirilor, Bălașa și-a luat revanșa. A finalizat impecabil, din drop, o centrare din corner. Execuția le-a adus victoria gazdelor! 

Cu această victorie, Sepsi ajunge la un total de 33 de puncte și urcă pe primul loc în play-out. Momentan, covăsnenii au un punct peste Rapid, dar giuleștenii au un meci în plus de jucat.

FINAL » Sepsi OSK - UTA 1-0

Echipele de start la Sepsi - UTA Arad

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu - Gonzales, Păun, Ștefănescu - Ashkovski, Tudorie, Bărbuț
REZERVE: Gedo, Tincu, Ispas, Vașvari, I. Fulop, Fofana, Golofca, I. Dragomir, Damașcan
ABSENȚI: Began (suspendat), Achahbar (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

UTA ARAD: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Medimorec, Shliakov - Vorobjovas, Batha, Ubbink - Cardoso, Miculescu, Otele
REZERVE: Balauru, Pătlăgică, Dima, Hrezdac, Baravykas, Dangubic, Mercioiu, Laukzemis, Fl. Matei
ABSENT: Ongaro (accidentat)
ANTRENOR: Ionuț Badea

Stadion: Sepsi Arena (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Vişan Florian Alexandru (Galaţi)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.