Liga 1

Refuzul categoric al unui miliardar al României: „Cum să ajut Dinamo?! Nu-mi permit să spun că fac echipă”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 16 aprilie 2022

Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al FRT, a vorbit deschis la „Prietenii lui Ovidiu” despre o posibilă investiție în echipa de fotbal a clubului Dinamo.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Ion Țiriac a fost în martie 2022 pentru a doua oară la „Prietenii lui Ovidiu”

- Domnule Țiriac, sunteți un vechi dinamovist. Nu vă doare sufletul când vedeți că echipa se prăbușește, de ce nu o ajutați?

- Cum să o ajut? Nu-mi permit să spun că fac echipă la Dinamo cum nu mi-am permis să spun că fac echipa națională în '72, când voiau să fiu ministru al sportului.

 Nu știam să fac o echipă! Dar ce vreau să vă spun este că nu pot să mă bag la fotbal, este o altă meserie! Alta total. Pe care nu-l înțeleg. Și nu înțeleg cum am ajuns și la fotbal în halul ăsta, chiar nu înțeleg. Mă doare rău de tot ce se întâmplă la Dinamo! Am fost milițian, am mâncat o pâine de minister de acolo 20 de ani.

>

- Ce grad aveți?

- Am avut grad mai mititel, nu ca Năstase. Nu, nu... Cu gradul nu. E foarte adevărat că după Atena eram pe listă și am fost aprobat de președintele de atunci să primesc un grad de general. 

Respectuos m-am dus la Cotroceni și le-am spus: „Nu merit! Ce-am făcut eu? N-am fost nici campion mondial, nici olimpic. Are nevoie mai mult nenea Ivan”. Și mi-am permis să mai spun numele de Lipă. Atunci i-a făcut pe ei și eu am rămas colonel. Dar mă deranjează un lucru. Că trebuie să-i spun lui Năstase domn general!

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.