Atletism

Joan Chelimo, atleta naturalizată a României, a câștigat Maratonul Internațional de la Seul » A doborât recordul național deținut de Constantina Diţă!

+4 Foto
Foto: Joan Chelimo / Instagram

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 17 aprilie 2022

Atleta de origine kenyană Joan Chelimo, care reprezintă România, a câștigat Maratonul Internațional de la Seul, duminică, 17 aprilie. Sportiva a fost naturalizată în data de 13 mai 2021.

Chelimo a încheiat cursa în 2h18:04, reușind astfel să se claseze pe primul loc la cel mai vechi maraton din Asia. Prin performanța sa, atleta a doborât și recordul național din cadrul acestei probe, informează pagina de Facebook a Federației Române de Atletism. Precedentul record data din 2005, atunci când Constantina Diţă alerga Maratonul de la Chicago în 2h21:30.

Joan Chelimo a primit cetăţenia română în 13 mai 2021, alături de Stella Ruto şi Delvine Meringor, toate din Kenya.

2,4 mililoane de dolarisunt premiile totale ale Maratonului Internaţional de la Seul

Ce a declarat Joan Chelimo când a primit cetățenia română

„De anul acesta pot spune nu doar din suflet, ci și cu acte doveditoare, că România e țara mea. Poate că atunci când nu te naști aici, dar decizi să alegi o țară, ai capacitatea de a-i vedea mai mult frumusețea și să apreciezi mai mult oportunitățile pe care ți le oferă. 

Eu pot spune doar că aștept cu nerăbdare să fiu pe prima treaptă a podiumului și să aud imnul României! La mulți ani, tuturor românilor”, declara Joan Chelimo.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.