Liga 1

Dan Petrescu a continuat războiul cu arbitrii la conferință: „Dacă beneficiem vreodată de cartonaș roșu la un meci în deplasare, mă las de antrenorat!”

+24 Foto
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: captură YouTube @ Liga Profesionista de Fotbal

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 aprilie 2022

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a continuat la conferința de presă discursul-manifest început la flash-interviul ce a urmat înfrângerii cu FCSB, scor 0-1. „Bursucul” a criticat în termeni duri arbitrajul și consideră că roș-albaștrii au învins deoarece ar fi pus presiune asupra oficialilor. 

Dan Petrescu a contestat decizia arbitrului Istvan Kovacs de a-l elimina pe Mateo Susic. Fundașul dreapta a văzut „roșu” pentru un fault comis în minutul 43, foștii arbitrii Adrian Porumboiu, Ion Crăciunescu și Constantin Zotta considerând  că „centralul” din Carei a procedat corect când a scos cartonașul roșu din buzunar.

Opiniile foștilor arbitri nu l-au împiedicat pe Dan Petrescu să-și exprime părerea cu privire la faza din finalul primei reprize. La conferința de presă, „Bursucul” a acuzat că „cine a pus presiune pe arbitru a câștigat” și a susținut că va renunța la meseria de antrenor dacă CFR Cluj va beneficia de o eliminare în tabăra adversarilor la un meci în deplasare

Petrescu nu a menționat dacă se referă strict la partidele cu FCSB.

Dan Petrescu, după CFR Cluj - FCSB: „N-aveam voie să dăm gol”

„La niciun nivel nu am văzut un asemenea cartonaș roșu într-un derby, într-un meci așa important, unde se decide titlul. Nu înțeleg, este incredibil. Noi am primit 100 de faulturi ca ăsta în campionat și a fost maximum cartonaș galben. A stricat meciul.

La Craiova am primit gol în minutul 96, deși arbitrul lăsase 5 minute (n.r. - de prelungire). Astăzi a lăsat tot 5 minute, dar cu 10 secunde înainte de minutul 95 a fluierat. Nu mi se pare corect. Petrila scapă singur cu portarul, dar după un minut fluieră henț. Păi stai, mă, n-a fost henț. Lasă-ne să scăpăm și noi cu portarul. N-aveam voie să dăm gol.

Sunt lucruri care mă deranjează, decisive în istoria unei echipe care a muncit foarte mult. Dacă meritau victoria, spuneam, dar un egal era just astăzi”, a declarat Dan Petrescu. 

Dan Petrescu: „Dacă vom beneficia vreodată de un cartonaș roșu în deplasare, mă las de antrenorat”

„Dai roșu fără să fie roșu... pot fi suspendat, că nu mă interesează. Nu se dă roșu la un asemenea meci, la o asemenea fază. Nu era ultimul om, nu a sărit pe el să-l omoare. A fost un fault la mijloc, OK, dai galben. Zicea cineva ceva dacă dădea galben? Nimeni! Cine a pus presiune pe arbitru a câștigat, bravo lor. Noi tăcem și vedem cum vom fi tratați.

Mi se pare incredibil să iei o asemenea decizie la un asemenea meci. Incredibil! Dacă noi vom beneficia de un cartonaș roșu vreodată, în deplasare, în momentul ăla mă las de antrenorat! La noi nu se întâmplă nimic, nici penalty-uri, nici roșu. Noi am tăcut, am vrut să fim corecți, dar dacă ești corect nu câștigi. Arbitrul a fost influențat de declarațiile dinaintea meciului”, a adăugat Petrescu. 

În acest sezon, CFR Cluj nu a beneficiat de vreun cartonaș roșu în meciurile din deplasare. A făcut-o acasă, la victoriile cu FC Argeș (2-0, în play-off) și Dinamo (4-1, sezon regulat).

VIDEO » Dumitru Dragomir nu își schimbă părerea: „CFR Cluj e campioană!”

>

Mai multe știri despre CFR Cluj - FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.