Liga 1

L-a sunat pe Reghecampf după victoria cu Farul: „Acum avem 3 echipe în lupta pentru titlu”

+18 Foto
Laurențiu Reghecampf // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 aprilie 2022

Valeriu Răchită (51 de ani), fost jucător la Steaua și Petrolul, l-a felicitat personal pe Laurențiu Reghecampf, antrenorul de la CSU Craiova, după victoria cu Farul, scor 3-0. „Vivi” este entuziasmat de lupta în 3 la titlu din finalul de sezon.

După rezultatele din etapa 5 a play-off-ului, Farul - CSU Craiova 0-3, respectiv CFR Cluj - FCSB 0-1, primele trei clasate sunt despărțite acum de numai 6 puncte.

Lider este CFR Cluj, cu 45 de puncte, ardelenii fiind urmați de FCSB (43) și CSU Craiova (39), iar ultimele 5 etape ale sezonului se anunță a fi spectaculoase.

Valeriu Răchită: „Reghe l-a învins pe «Rege» și Craiova a intrat în lupta la titlu”

„M-am uitat foarte atent la Farul - Craiova, l-am felicitat prin telefon pe Reghe. Craiova a intrat acum în lupta la titlu.

Avem 3 echipe foarte bune care se vor lupta pentru titlu. Pentru noi e mai bine, există suspans. Dacă bătea CFR aseară, gata, ne gândeam că a câștigat un nou titlu. Așa, Reghe l-a învins pe «Rege» (n.r. - Gică Hagi) și acum suntem cu 3 echipe în frunte”, a declarat Răchită la Pro Arena.

Reghecampf și Răchită au fost coechipieri la Steaua între 1997 și 1998.

CSU Craiova are elanul de partea ei

CSU Craiova ar fi lider într-un clasament doar al play-off-ului și vine cu elan din spate. Oltenii mai au un avantaj față de CFR Cluj și FCSB, sunt singurii care au 3 meciuri pe teren propriu. La capitolul dezavantaje, pe lângă deficitul de 6 puncte, este programul condensat. Elevii lui Reghecampf sunt calificați și în semifinalele Cupei.

Program CSU Craiova: 

  • FC Argeș (deplasare)
  • FC Voluntari (acasă)
  • FCSB (acasă)
  • CFR Cluj (deplasare)
  • Farul (acasă)

15,00este cota celor de la CSU Craiova la câștigarea titlului în Liga 1

Calcule la titlu în Liga 1: care sunt criteriile de departajare

Toate cele 3 candidate la titlu au intrat cu punctaj par în play-off, așa că primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, rotunjirea, devine nul.

Al doilea criteriu de departajare o avantajează pe CFR Cluj. Este vorba de numărul total de puncte obținute în sezonul regular. Așadar, în caz de egalitate cu oricare dintre FCSB și CSU Craiova (chiar și egalitate în 3), „feroviarii” își apără titlul cucerit anul trecut. Pe baza acestui criteriu, FCSB îi este superioară lui CSU Craiova.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.