Liga 1

Mit spulberat » De unde vine, de fapt, porecla lui Rednic: „De asta îi spuneam «Strâmbu'»”

Fostul internațional român Florea Văetuș (65 de ani) a povestit cum s-a ales Mircea Rednic (50 de ani) cu porecla „Strâmbu'”.

Articol de Vlad Nedelea, Costin Ștucan  —  Monday, 18 April 2022

Fostul internațional român Florea Văetuș (65 de ani) a povestit cum s-a ales Mircea Rednic (60 de ani) cu porecla „Strâmbu'”.

Florea Văetuș lucrează acum ca agent de pază la stadionul din Oradea. Fostul atacant al lui Dinamo a oferit un interviu de colecție pentru GSP.ro. Discuția a ajuns, firesc, și la foștii colegi de echipă, Rednic, Andone sau Klein.

Cum s-a ales Rednic cu porecla „Strâmbu'”

În jurul poreclei lui Mircea Rednic circula un adevărat mit. Foști colegi de la națională sau de la Dinamo, printre ei Hagi sau Dănuț Lupu, au spus sau au lăsat să se înțeleagă că denumirea vine de la caracterul îndoielnic al actualului antrenor. Văetuș spulberă acest lucru. 

„Îi spuneam «Strâmbu'» lui Rednic pentru că avusese mâna ruptă și nu putea să întindă degetele de la o mână. Îi ziceam: «Ce, mă, ești cerșetor?». Nu e adevărat că îi ziceam «Strâmbu'»  pentru că era crăcănat, mergea de parcă stătuse pe butoi”, a povestit Florea Văetuș, pentru GSP.ro. 

Mircea a avut întodeauna un caracter îndoielnic. Nu ştiu dacă a colaborat cu Securitatea, însă cu siguranţă suna conducerea să spună unde suntem şi ce facem. Şi la Dinamo, şi la Rapid, imediat se afla şi de la el erau informaţiile.
- Dănuț Lupu

Rednic e ”Strâmbu’”, am știut noi bine de ce i-am pus porecla asta. Îi place să dea vina pe alții mereu, doar asta face!
- Gică Hagi

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău, despre sezonul lui Dinamo: „Cred că se va salva de la retrogradare. Are prima șansă la baraj”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.