Olimpiada 2008

Flacăra olimpică a sosit, pentru prima dată, în Coreea de Nord.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Autorităţile nord-coreene au promis o desfăşurare "fantastică" şi nu sunt aşteptate incidente în statul pentru care China reprezintă un aliat.

O desfăşurare fără incidente ar reprezenta un contrast total faţă de parcursul torţei din Coreea de Sud, unde demonstranţii pro şi anti-China s-au încăierat ieri, în ciuda unei prezenţe impresionante a poliţiei.

Un activist pentru drepturile omului a încercat să se repeadă spre torţă imediat după ce aceasta şi-a început itinerariul, la Parcul Olimpic din Seoul, şi un emigrant din Coreea de Nord a încercat să se autoincendieze pentru a opri torţa olimpică.

8.300 de poliţişti din trupele de intervenţie au păzit drumul flăcării olimpice pe parcursul celor 24 de kilometri de la Parcul Olimpic până la clădirea Primăriei, dar nu au putut să prevină izbucnirea de incidente între cele două tabere.

Cei 300 de demonstranţi anti-China erau cu mult depăşiţi numeric de cei 6.000 de suporteri chinezi îmbrăcaţi în roşu care fluturau steaguri ale Chinei, iar poliţiştii sud-coreeni au intervenit să salveze un bărbat care fusese atacat de studenţi chinezi.

sursa: Amos News

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.