Opinii

Vimbliedon

Articol de Cristian Tudor Popescu  —  miercuri, 20 aprilie 2022

Se conturează interzicerea participării jucătorilor și jucătoarelor de tenis din Rusia (posibil și din Belarus) la Wimbledon. 

Daniil Medvedev (2), Andrey Rublev (8), Karen Khachanov (26), Aslan Karatsev (30), Anastasia Pavlyuchenkova (15), Victoria Azarenka (18), Daria Kasatkina (26), Veronika Kudermetova (29) nu vor călca pe iarba de la All England Club, cel mai mare turneu de tenis din lume.

E dreaptă o astfel de hotărâre?

Da, este.

Rusul Daniil Medvedev riscă să rateze turneul de la Wimbledon // Foto: Imago

În clipa de față, cei din Rusia și Belarus nu au acces în competițiile internaționale pe echipe și, în turnee, le este interzis să-și afișeze numele țării și steagul. Aceste sancțiuni privesc statul rus, agresor sălbatic asupra Ucrainei.

Dar și individual, jucătorii ruși sunt datori să sufere. Simplii cetățeni ai Rusiei sunt loviți acum de sancțiunile economico-financiare ale Occidentului, trebuie să facă față devalorizării rublei, creșterii prețurilor, lipsei de produse de bază, șomajului, mulțumită războiului lui Putin.

Tenismanii sunt profesioniști, joacă pe bani, nu puțini. Trebuie să simtă și ei cât costă a fi rus în regimul Putin. Mai ales că niciunul nu a luat o poziție explicită, limpede, împotriva monstruozităților comise de Kremlin.

Ca să joace totuși, Rusia poate organiza pentru ei un Vimbliedon la Moscova, cu participarea jucătorilor din China, Koreea de Nord, Iran...

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.