Liga 2

U Cluj îi predă Petrolului o lecție și dinamitează lupta pentru promovarea directă! Clasamentul ACUM

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 aprilie 2022

Universitatea Cluj a făcut un meci perfect și a câștigat derby-ul cu Petrolul, scor 3-1. Elevii lui Lincar urcă pe locul secund în play-off-ul din Liga 2.

U Cluj - Petrolul 3-1

Lincar a chemat fanii la stadion pentru derby-ul cu Petrolul, iar aceștia au răspuns afirmativ. Atmosfera pe Cluj Arena a fost deosebită, întreținută și de prestația de pe gazon. Dragoș Tescan a deschis scorul încă din minutul 6, cu un șut din unghi, după o gafă a lui Huja. 

Clujenii au profitat apoi de fazele fixe, goluri cu capul semnate de Florin Ilie (minutul 18) și de același Tescan (26). Ritmul a fost unul mult peste media obișnuită în fotbalul românesc. Ocaziile au curs la ambele porți, dar o singură dată a mai fost scuturată plasa, de Sory Diarra, golgeterul ploieștenilor, în minutul 64, din penalty. 

14.100 de spectatoriau asistat pe Cluj Arena la derby-ul dintre Universitatea și Petrolul

U Cluj rămâne neînvinsă în play-off, ajunge la 54 de puncte și urcă pe locul secund, când mai sunt de disputat 4 partide. Petrolul conduce în continuare ierarhia, dar avansul față de Hermannstadt, prima formație de pe locurile de baraj, este mică, doar 4 lungimi.

U Cluj se impune cu 3-1!
min. 64, gol Petrolul, scor 3-1: Gorcea, portarul clujenilor, îl doboară pe Măzărache. Lovitură de la 11 metri pentru Petrolul. Sory Diarra transformă.
min. 55: Tescan, cel mai bun om de pe teren astăzi, a fost înlocuit cu Haită. 
A început repriza secundă. Nicolae Constantin, antrenorul Petrolului, a efectua două schimbări. Takayuki Seto și Simon Măzărache au intrat în locul lui Marius Chindriș și Pashov.

S-a terminat prima repriză! U Cluj conduce la pauză, scor 3-0. 
min. 26, gol U Cluj, scor 3-0: Tescan reușește dubla, tot după o fază fixă, cu o lovitură de cap din 6 metri. Portarul Avram deviază mingea în lateral, dar insuficient.
min. 18, gol U Cluj, 2-0: Florin Ilie înscrie cu o lovitură superbă de cap, de la peste 12 metri. Mingea se oprește aproape de vinclu.
min. 6, gol U Cluj, 1-0: Dragoș Tescan profită de o preluare greșită a lui Huja și înscrie cu un șut puternic, din unghi.

U Cluj: Gorcea – Romeo, F. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires, Ely Fernandes – Tescan, Hofman, Boiciuc 
Rezerve: A. Păun – M. Ciobanu, Dobrescu, Haită, Remacle, Ribeiro, Val. Alexandru, I. Filip, Gugu 
Antrenor: Erik Lincar 

Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru, M. Chindriș – S. Pîrvulescu, Tucaliuc, M. Constantinescu – S. Diarra 
Rezerve: Moroz – V. Lică, Jarovic, M. Bratu, Al. Sabău, Cioiu, Măzărache, Boțogan, Seto 
Antrenor: Nicolae Croitoru

FINAL » CSA Steaua - Concordia Chiajna 3-0

Steaua a deschis scorul spre finalul primei reprize, când Chipirliu a profitat de respingerea greșită a lui Codrea și a trimis decisiv balonul la colțul lung din afara careului (38). 

Chiajna n-a fost capabilă de replică, iar Adi Popa a ieșit la rampă în partea a doua, cu o „dublă”. 

Mai întâi, „Motoreta” l-a bătut pe Silveanu cu un trasor de la 20 de metri, apoi, angajat splendid de Pacionel, fostul campion cu FCSB a marcat la „scurt” (80), singur cu portarul.

CSA Steaua: Iancu - Zaharia, Beța, Walace, Oroian - Bărbulescu, Enceanu, E. Pacionel, Ad. Popa, Dragu - Chipirliu
Rezerve: Sandu - Răsdan, Bactăr, Buhăescu, Mihăescu, Șt. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Concordia Chiajna: Silveanu - Borța, I. Lucian, Marc, Cherecheș - D.Codrea, N. Roșu, B.Barbu - Dușmanu, A. Voicu, Llulaku
Rezerve: D. Moldovan - C. Alexe, R. Palmeș, N.Popescu, Taub, Batin, N. Pîrvulescu, Plazonja, Matiș.
Antrenor: Ianis Zicu

Partidele din play-off se vor juca tur-retur, rezultând 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-offului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. CSA Steaua nu are drept de promovare.

FINAL » Unirea Slobozia - Hermannstadt 0-0

Unirea Slobozia încă nu a renunțat la gândurile promovării. Speră la o participare la baraj, dar pentru asta trebuie să o devanseze pe Concordia. Elevii lui Adrian Mihalcea au fost curajoși astăzi, au ratat ocaziile mai mari, într-un 0-0 atipic, în care ambele formații s-au grăbit și au încercat să obțină toate punctele. 

La ultima acțiune, sibienii putea să dea lovitura. Baba Alhassan a venit nemarcat la 10 metri de poartă, dar voleul lui a fost blocat de un apărător.

Unirea rămâne ultima în play-off, cu 36 de puncte. Hermannstadt ajunge la 53, dar poate pierde poziția secundă, dacă U Cluj câștigă derby-ul cu Petrolul, de marți.

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, I. Dinu, G. Lazăr, Trașcu - Coadă, Cruceru - R. Silaghi, Bolohan, Afalna - Gulceac 
Rezerve: Ciupercă – Seb. Ivan, Dorobanțu, Mih. Lemnaru, Mustacă, Gherghiceanu, Gîrbăcea
Antrenor: Adrian Mihalcea 

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț - Alhassan, Mino Sota, Balaure - Hora, C. Popescu, Buhăcianu 
Rezerve: I. Pop – G. Șerban, Tomșa, Issah, Bucuroiu, Blejdea, I. Năstăsie, Biceanu, D. Paraschiv 
Antrenor: Marius Măldărășanu

Play-out, grupa A

  • Șelimbăr a stat în această etapă.

FINAL » Poli Iași - Dunărea Călărași 2-0

FINAL » Metaloglobus - Csikszereda 1-3

FINAL » Unirea Brăila - Poli Timișoara 2-4

Play-out, grupa B

  • FC Buzău a stat în această etapă.

FINAL » Viitorul Tg. Jiu - FC Brașov 1-2

FINAL » Unirea Dej - Astra 1-0

FINAL » Unirea Constanța - Ripensia 2-1

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel șase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manșă pentru menținerea în Liga 2.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.