Liga 1

Helmut Duckadam, despre posibilitatea ca „finala” FCSB - CFR să se joace în Ghencea: „Aseară m-am răzgândit puțin”

Helmut Duckadam, despre posibilitatea ca „finala” cu CFR să se joace în Ghencea: „Aseară m-am răzgândit puțin”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 21 April 2022

FCSB a reușit să câștige în deplasarea de la Cluj, cu liderul CFR, scor 1-0, iar meciul din retur are șanse mari să se joace cu trofeul de campioană pe masă.

Meciul decisiv nu se va putea desfășura însă pe Arena Națională, stadionul urmând a fi închiriat începând cu 16 mai pentru organizarea festivalului Saga, iar în acest sens, patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali, a declarat că va duce echipa pe stadionul rivalei CSA Steaua, în Ghencea. 

Nu de aceeași părere este și managerul general al celor de la FCSB, MM Stoica, care are alte planuri și consideră Buzăul o variantă mai bună. 

Fostul internațional român, Helmut Duckadam (63 de ani), afirmă că meciul decisiv pentru titlu are șanse mari să se dispute pe stadionul „Steaua”, dar este de părere că în această situație CFR va fi echipa avantajată, care va avea mai mulți suporteri în tribune.

Duckadam, despre posibilitatea ca meciul FCSB - CFR să se joace în Ghencea: „De ce să nu recunoaștem, este un apropiat al CFR-ului”

Deși inițial a afirmat că sunt șanse mici ca meciul să se joace în Ghencea, Helmut Duckadam consideră că există un factor important care poate schimba datele problemei, iar meciul din ultima etapă a sezonului regulat să se desfășoare totuși la București, nu la Buzău.

Acesta a făcut trimitere la Vasile Dâncu, Ministrul Apărării, un personaj apropiat de conducerea formației din Gruia, și are inclusiv un argument prin care consideră că CFR ar fi avantajată în cazul în care meciul se va juca pe arena din Ghencea. 

„Disponibilitate nu există. Eu eram foarte vehement și am zis că nu are cum să joace FCSB pe Ghencea. Aseară m-am răzgândit puțin. Ministrul Apărării este domnul Dâncu, care este un apropiat al fotbalului și, de ce să nu recunoaștem, al CFR-ului. 

Dacă s-ar juca pe Ghencea ar avea galeria lui plus galeria de la Steaua. Nu știu dacă i-ar conveni să se joace acel joc la Buzău. Mai bine joci pe un stadion frumos cu tribunele pline, unde peluza Sud va ține cu CFR. La Buzău va fi un stadion total ostil, acolo sunt doar fani ai FCSB-ului”, a declarat Helmut Duckadam, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu comentează afirmațiile patronului FCSB, dar vă putem comunica faptul că stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 

Prioritate în folosirea acestuia o au echipele de fotbal și rugby ale clubului. Ca și până acum, orice solicitare va fi analizată în cadrul clubului, iar răspunsul va fi în conformitate cu prevederile legale. 

Referitor la faptul că echipa națională a României a jucat pe stadionul Steaua, vă comunicăm că între Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și Federația Română de Fotbal a fost încheiat un protocol de colaborare privind disputarea meciurilor reprezentativei României pe stadionul din Ghencea. 

- Biroul de presă al CSA Steaua București

VIDEO Daniel Pancu surprinde: „CFR a avut atitudinea potrivită în meciul cu FCSB”

>

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.