Liga 1

Lacrimile ucrainenilor după meciul pentru pace cu CFR: „Mulțumim Clujului și României pentru această seară!”

+16 Foto
Lacrimile ucrainenilor după meciul de pace cu CFR: „Mulțumim Clujului și României pentru această seară!” // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 aprilie 2022

Oleksandr Karavaev (29 de ani), fotbalistul celor de la Dinamo Kiev, a izbucnit în lacrimi la finalul partidei cu CFR Cluj, transmițând un mesaj de mulțumire tuturor celor care au reușit să transforme seara într-una cu adevărat memorabilă. 

Cele două formații au remizat, scor 0-0, în amicalul caritabil din Gruia, iar toate încasările rezultate din vânzarea biletelor vor merge către un ONG care sprijină refugiații ucraineni. 

Mijlocașul Oleksandr Karavaev a avut un discurs emoționant la conferința de presă de la finalul jocului și a izbucnit în lacrimi, transmițând mulțumiri celor 5.000 de fani prezenți în tribunele stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”.

Lacrimi la conferința de presă de la finalul meciului CFR - Dinamo Kiev: „Acesta este singurul lucru pe care noi putem să îl facem bine”

Oleksandr Karavaev nu și-a putut ascunde emoțiile și tristețea atunci când a fost rugat să transmită un mesaj celor care au rămas în Ucraina și luptă împotriva trupelor rusești.

„Mulțumim Clujului și României pentru această seară! Mulțumim tuturor celor care au venit astăzi la meci și ne-au susținut. Acesta este singurul lucru pe care noi putem să îl facem bine: să jucăm fotbal și să adunăm bani pentru a ajuta Ucraina, pe cei care luptă pentru pace și pentru țara lor. 

Nu e ușor să intri pe teren și să dai tot ce poți când știi ce se întâmplă în țara ta, dar peste tot pe unde am fost, în orice țară, am fost primiți foarte bine și noi am încercat să dăm tot ce avem mai bun pe terenul de fotbal!”, a declarat cu ochii în lacrimi, Oleksandr Karavaev.

GALERIE FOTO CFR Cluj - Dinamo Kiev 0-0

+16 Foto
Imagini surprinse în Cluj, în ziua meciului amical CFR Cluj - Dinamo Kiev / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

E foarte greu să redai ce simt acești băieți, au rude acolo, au un popor întreg care luptă pentru libertate și speră până în final să învingă și să se întoarcă toți acasă. 

A fost un spectacol reușit, a fost un joc bun al ambelor echipe, echilibrat. Din păcate, au lipsit goluri, dar eu zic că a fost o seară frumoasă, o seară cu pace, cu voie bună, ceea ce ne dorim toți să fie în Ucraina. Și nu numai în Ucraina, ci în toată lumea. 

Atmosfera a fost frumoasă, CFR a jucat foarte bine, s-a apărat foarte bine. N-am avut șuturi pe poartă, am încercat prea mult să pasăm, să intrăm cu mingea în poartă. Au lipsit doar golurile ca să fie un spectacol mai frumos. 

- Emil Caras, antrenor secund Dinamo Kiev

Meciurile amicale programate de Dinamo Kiev în turneul european și rezultatele înregistrate:

  • 3-1 cu Legia Varşovia
  • 3-1 cu Galatasaray
  • 0-0 cu CFR Cluj 
  • Borussia Dortmund (26 aprilie)
  • Dinamo Zagreb (28 aprilie)

VIDEO Concert Ruslana CFR Cluj - Dinamo Kiev

>

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.