Mircea Rednic (60 de ani), fostul antrenor de la Dinamo, s-a operat luni de coxartroză, o afecțiune care se manifestă prin degradarea articulației șoldului.
„Astăzi îi urez Paște fericit domnului Mircea Rednic, care tocmai s-a externat după operația de coxartroză efectuată luni și va putea petrece sărbătorile în familie! Intervenția a fost efectuată printr-o metodă minim invazivă, ceea ce presupune o incizie mică, dureri minime și o recuperare rapidă. Urmează o perioadă de aproximativ o lună în care va merge cu ajutorul cârjelor și va face exerciții de kinetoterapie, dar starea de spirit este deja la cote înalte”, a transmis Dr. Robert Apostolescu pe pagina sa de Facebook.
Mircea Rednic: „Sunt ca nou”
„Vă spun că sunt ca nou. [...] Tehnica asta nouă, minim-invazivă, este ceva incredibil. Nici vorbă de durere după operație. Și cicatricea este mică, nu-ți ating muschii. A doua zi eu deja mă plimbam cu cadrul, am făcut multe ture pe aici prin spital. Mă simt foarte bine!
Eu aveam dureri și când mă așezam în pat, nu mai vorbesc la mers, când urcam în mașină sau când urcam scările. Chiar i-am spus domnului doctor Apostolescu că am făcut o mare greșeală că nu m-am operat mai devreme și regret că am stat aproape doi ani cu dureri”, a transmis Mircea Rednic, potrivit sursei menționate.
Pe 12 decembrie 2021, când încă o pregătea pe Dinamo, Mircea Rednic declara că și-a anulat operația la șold pentru a antrena echipa din „Ștefan cel Mare”: „Le-am spus încă de când am venit că le voi da tuturor șanse și voi lua o decizie la finalul anului. Nici jucătorii care au venit în perioada mea nu sunt siguri de locul lor.
Eu nu plec! Am venit într-o situație grea și mi-am asumat, mi-am anulat operația de la șold pentru a veni să ajut Dinamo. Unii jucători nu acceptă concurența, nu acceptă deciziile antrenorului”. 9 zile mai târziu, Mircea Rednic era demis de Dinamo.
Ce este coxatroza
„Coxartroza este o boală degenerativă, caracterizată prin degradarea progresivă a articulaţiei şoldului. Efectele acesteia sunt distrugerea cartilajului articular şi apariţia la nivelul şoldului a osteofitelor (ciocuri osoase). În lipsa cartilajului articular mişcările şoldului se limitează şi devin dureroase. Osteofitele dezvoltate reprezintă un obstacol mecanic ce limitează de asemenea mişcarea şoldului”, potrivit drapostolescu.ro
{{text}}