Campionate

Recursul UEFA, acceptat! Sancțiuni reactivate pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii Europei?

Florentino Pérez este artizanul Super Ligii // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday, 21 April 2022

Tribunalul din Madrid a întors decizia din iulie 2021, astfel că Real, Barcelona și Juventus riscă iar 100 de milioane de euro amendă și excluderea din cupele continentale după încercarea eșuată de a crea Super Liga Europei.

Răsturnare de situație în bătălia legală dintre UEFA și cluburile care au fondat European Super League în aprilie 2021. Tribunalul din Madrid, care a impus, în primă instanță, celor de la forul continental să retragă sancțiunile prevăzute pentru Real Madrid, Barcelona și Juventus, a admis recursul făcut de avocații președintelui Aleksander Čeferin. 

Astfel încât procedura disciplinară deschisă la Nyon se poate reactiva, iar „secesioniștii” sunt din nou amenințați din cauza proiectului revoluționar.

Nou termen de judecată, pe 14 iunie

După cum explică ziarul AS, s-a schimbat conducerea secției 17 a Curții Comerciale a Tribunalului și noul judecător Sofía Gil García a reanalizat speța, pronunțându-se în favoarea UEFA, și a publicat ordonanța de 18 pagini. 

În motivarea deciziei se arată că „cluburile au fost conștiente de posibilele consecințe ale acțiunii lor și asta nu le-a împiedicat să adopte angajamente de finanțare, care nu pot fi asumate sau exonerate de pericolul unor eventuale sancțiuni”. Părțile au primit și un nou termen, pe 14 iunie, pentru a continua procesul.

Așteaptă și verdictul Curții de Justiție

Real, Barça și Juventus, care nu s-au retras din proiectul ce adunase 12 echipe, au anunțat că vor face apel, până să se pronunțe și Curtea de Justiție a Uniunii Europene asupra „poziției dominante și monopolului impus competițiilor europene”. 

Acum riscă să suporte pedepsele severe cu care a ripostat UEFA: 100 de milioane de euro amendă și excluderea din cupele continentale pentru unul sau două sezoane!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.