Tenis

Cerere incredibilă a fostului număr 9 ATP: „Wimbledon să îi dea lui Medvedev banii pentru trofeu și 1.000 de puncte”

Daniil Medvedev / FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 aprilie 2022

Andrei Chesnokov (56 de ani), fost număr 9 ATP, vrea ca organizatorii turneului de la Wimbledon să îi ofere lui Daniil Medvedev (26 de ani, 2 ATP) compensații, în urma interzicerii sportivilor ruși și bieloruși. 

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial că în urma războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei, sportivii ruși și bieloruși vor fi interziși de la turneul de Grand Slam din Marea Britanie.

Chesnokov: „Wimbledon să îi ofere compensații lui Medvedev”

„Medvedev nu e singurul afectat. Mai sunt și alți jucători din Rusia. E o decizie îngrozitoare. Dar dacă s-a ajuns aici, atunci să îi dea lui Medvedev banii pentru victorie și daune morale. Și cel puțin 1.000 de puncte, pentru că era printre favoriți. 

Jucătorii ruși au îndepărtat drapelul, nu sprijină ce se întâmplă în Ucraina. Pentru ce i-au găsit vinovați? Toate țările le-au permis să joace, Anglia are altă părere. Ce vor să pedepsească? Politicienii cu care se află în dezacord? 

Acum trebuie să ne pregătim și pentru deciziile care vor fi luate pentru sezonul de pe hardul american”, a spus Andrei Chesnokov, potrivit rușilor de la Sport-Express.

2.399.520 $a primit câștigătorul turneului de la Wimbledon în anul 2021

Cine e Andrei Chesnokov 

Andrei Chesnokov este un fost număr 9 ATP, în aprilie 1991, cu 7 turnee cucerite în carieră, inclusiv două de Masters. Cea mai bună performanță într-un turneu de Grand Slam a fost semifinala de la Roland Garros, din 1989. În prezent este antrenorul rusoaicei Elena Vesnina.

Chesnokov, alături de Elena Vesnina / FOTO: Imago

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.