Campionate

Oligarh ucrainean suspectat că ar fi pro-Rusia, arestat la graniță » A fost prins în vamă cu 13 ceasuri de valoare nedeclarate

Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 22 April 2022

Grigori Surkis (72 ani), fratele președintelui lui Dinamo Kiev, încerca să treacă în Polonia când a fost reținut. La începutul războiului, a scos 17,6 milioane $ în mașină mergând spre Ungaria.

Probleme cu legea pentru unul dintre coproprietarii lui Dinamo Kiev. Grigori Surkis a fost arestat ieri la punctul de frontieră Krakoveț, în timp ce încerca să scoată fraudulos din țară, prin „coridorul verde”, 13 ceasuri de valoare. Fratele președintelui campioanei Ucrainei, Igor, a „uitat” să le declare la vamă și i-au fost confiscate. Potrivit „Ukrainian Truth”, Grigori a rămas în custodia autorităților de la frontieră, urmând să afle când și dacă va putea să plece în străinătate.

Grigori Surkis, deputat pro-Rusia?

El se întorsese la Kiev în urmă cu patru zile, iar ultraşii lui Dinamo au dat un comunicat în care au susţinut că revenirea sa este legată de negocieri pentru acordarea unor asigurări că nu va avea probleme după încheierea conflictului armat. 

Fost preşedinte al lui Dinamo Kiev, Grigori e deputat în Parlamentul Ucrainei din partea Partidului Opoziţiei pentru Viaţă, organism considerat de mulţi ca fiind pro-rus. A fost și vicepreşedinte UEFA pentru o perioadă în mandatul lui Michel Platini. După ce a revenit în țară, fratele mai mare al lui Igor s-a alăturat grupului parlamentar Platforma pentru Viață și Pace.

17,6 milioane $ în valizele lui Grigori Surkis

Frații Surkis părăsiseră Ucraina la două zile de la izbucnirea războiului cu o mașină, în care s-a spus că aveau în valize 17,6 milioane de dolari, fapt negat însă de Igor. Vameșii unguri au declarat atunci că aceștia au fost prinși cu peste 10.000 $ nedeclarați.

Citește mai multe știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.