Liga 3

Un club de tradiție va fi preluat de Primărie și are planuri mari: „Promovare de centenar”

Unirea Alba Iulia s-a întâlnit cu FCSB în optimile de finală ale Cupei României în 2018, 1-0 pentru roș-albaștri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 23 April 2022

Unirea 1924 Alba Iulia, ultima clasată în Seria a 9-a din Liga 3, va fi preluată de Primărie începând cu sezonul viitor.

Conform celor de la alba-sport.ro, Unirea va intra sub controlul Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, în vară. „Treptat se vor prelua și emblema, și istoria clubului”, notează presa locală.

Unirea Alba Iulia va fi preluată de Primărie

„Vom prelua echipa de la vară. Au fost numeroase discuții pe această temă cu primarul, cu viceprimarii, cu aleșii locali. Dreptul de participare în Liga a 3-a va fi cesionat către CSM Unirea Alba Iulia, iar apoi, în luna iunie, în termenul prevăzut de regulament, vom depune documentele aferente la Federația Română de Fotbal.

Totul depinde ca echipe să fie pe «zero» în privința datoriilor. Vrem să ne consolidăm din mers, sezonul următor să accedem în play-off, iar în 2024, când Unirea va împlini 100 de ani, să celebrăm o promovare în Divizia B”, a punctat Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia, într-o emisiune de la Radio Unirea FM.

Momentan, Unirea Alba Iulia este însă mult mai aproape de Liga 4. Ultima dată a evoluat în Liga 1 în sezonul 2009-2010. Unirea a dat mai mulți jucători importanți în fotbalul românesc, ca Țălnar, Mărginean, Grozav sau Nicolae Stanciu.

3sezoane a jucat Unirea Alba Iulia în Liga 1, iar în Liga a 2-a a strâns peste 20 de sezoane

CITEŞTE ŞI: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.