Campionate

Antrenorul bielorus care trăiește în Ucraina e categoric: „Ce se întâmplă e un genocid!” + „Voi muri aici, indiferent de cost. Mă ascund în subsoluri și ies afară doar noaptea”

Leonid Kuchuk // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 23 April 2022

La aproape 2 luni de la invazia Rusiei în Ucraina, situația este tot mai dramatică.

Născut în Belarus, țară al cărei conducător îl susține pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, antrenorul Leonid Kuchuk (62 de ani) spune că este alături de Ucraina, explicând ce legături are cu Ucraina.

Bielorusul Leonid Kuchuk e categoric: „Ce se întâmplă în Ucraina e genocid”

Antrenor la Rukh Lvov, în prima ligă din Ucraina, Kuchuk spune că va trăi toată viața în Ucraina și vorbește despre situația din țară.

„Am decis de mult timp că voi trăi în Ucraina. O voi apăra și voi muri aici, indiferent de cost.  Ca toți ucrainenii, mă ascund în subsoluri și ies afară doar noaptea. Sunt bielorus, dar am multe în comun cu Ucraina. Mătușa, unchiul și sora mea sunt îngropați la Lvov. 

Soția mea este ucraineancă, iar tatăl ei este ucrainean, de lângă Poltava. Nu pot să-mi țin lacrimile. Cred că ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid.

Oamenii din Belarus nu vor acest război. Nu vor merge la război decât cu forța. Dar și așa va fi un grup mic de oameni. Dragi bieloruși, nu mergeți la război!”, a spus antrenorul pentru sport.ua.

Fotbalul ucrainean se va dezvolta rapid. Fotbalul ar trebui să ajute oamenii să trăiască și să meargă mai departe, să se dezvolte, să învețe, să creadă într-un viitor mai luminos și în copiii noștri. Acesta este viitorul nostru 
- Leonid Kuchuk

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.