Liga 1

FC Voluntari - CFR Cluj 0-1 » CFR Cluj respiră! Victorie la limită pentru campioni

+25 Foto
FC Voluntari - CFR Cluj în play-off, LIVE pe GSP.ro // foto: Bogdan Dănescu

Articol de Bogdan Dănescu (foto)  —  duminică, 24 aprilie 2022

CFR Cluj s-a impus cu scorul 1-0 în etapa #6 din play-off-ul Ligii 1, în deplasare, pe terenul celor de la FC Voluntari. 

Campioana CFR, cu sabia deasupra capului după ce a pierdut în ultimele două etape din Liga 1 și cu prima poziție amenințată serios de FCSB, s-a deplasat la Voluntari cu gândul doar la victorie.

Trupa lui Petrescu a avut șansa de a începe cu dreptul meciul de la periferia capitalei, iar Mario Camora, din flancul stâng, i-a pus mingea pe frunte lui Deac, „decarul” clujenilor luând însă la țintă bara. Mingea a revenit la Debeljuh, care a fost faultat în careu de Ion Gheorghe, iar „centralul” Cojocaru a pus mingea pe var.

Început de foc în FC Voluntari - CFR Cluj

Deac a punctat în primă fază de la 11 metri, dar golul nu a fost validat, după ce Debeljuh a furat startul și a pătruns în careu înaintea execuției. La repetare, Deac a schimbat colțul, iar Mihai Popa s-a opus deschiderii scorului, ajungând la 3 lovituri de pedeapsă apărate în actuala stagiune, din tot atâtea dictate împotriva lui FC Voluntari.

CFR nu a acuzat ratarea penalty-ului și a forțat golul, Yuri (6) reluând pe lângă poartă centrarea lui Petrila.

Înainte de pauză, Deac, din lovitură liberă, l-a găsit pe Debeljuh, însă acesta, cu capul, nu l-a putut învinge pe Popa, care s-a opus cu ușurință.

FC Voluntari a încercat să dea lovitura, dar centrarea din flancul drept a lui Vadim Rață (54) a fost respinsă de Chipciu.

CFR a replicat prin Mario Camora (72), dar Popa a fost la post și a intervenit. Tot Popa a salvat-o din nou pe Voluntari, scoțând șutul din întoarcere al lui Burcă (83). 

Boateng a adus bucuria pentru CFR

În cele din urmă, CFR a izbutit să deschidă scorul în Ilfov, din fază fixă, specialitatea casei: Deac a executat lovitura de colț, iar Boateng (83), cu capul, s-a înălțat peste defensiva gazdelor, fără șanse pentru Popa.

Voluntari a încercat să restabilească egalitatea, portarul Letica a fost aproape de o gafă uriașă la ultima fază, dar campioana a scăpat cu fața curată și pleacă cu toate punctele din deplasarea de la Voluntari.

Clasament actualizat după FC Voluntari - CFR 0-1

FC Voluntari - CFR Cluj 0-0

  • Live + Statistici
  • A marcat: Boateng 83
  • Vezi AICI VIDEO cu cele mai importante faze din meci
  • CFR Cluj a primit penalty în minutul 2, iar Ciprian Deac a înscris în primă fază de la punctul cu var. Centralul Adrian Cojocaru a dictat repetarea execuției, după ce mai mulți jucători ai campioanei au intrat în suprafața de pedeapsă înainte ca mingea să fie trimisă spre poartă. La a doua încercare, Deac a schimbat colțul și a ratat.

450de spectatori au fost prezenți la Voluntari

GALERIE FOTO FC Voluntari - CFR Cluj 0-1

FC Voluntari - CFR Cluj » Echipele de start

FC VOLUNTARI: 71. M. Popa - 24. Ricardinho, 30. Tamaș, 5. Armaș - 8. I. Gheorghe, 80. Fulop, 66. Droppa, 22. Rață, 6. Briceag  - 77. Nemec ,14. Marcelo
REZERVE: 12. Rîmniceanu, 19. Chilili, 2. C. Achim, 23. Al. Vlad, 98. Cr. Costin, 18. Tavares, 10. Merloi, 11. Golan, 27. Tehe
ABSENȚI: Budescu (accidentat), D. Ciobotariu (fără drept de joc)
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

CFR CLUJ: 23. Letica - 6. Grahovac, 44. Yuri, 3. A. Burcă - 11. Chipciu, 37. Bordeianu, 21. A. Boateng, 45. Camora - 10. C. Deac, 22. Debeljuh, 27. Petrila 
REZERVE: 34. Bălgrădean, 4. Manea, 24. C. Bălan, 5. K. Dimitrov, 7. Ad. Păun, 40. Cvek, 18. V. Costache, 30. Birligea, 17. Dugandzic 
ABSENT: Susic (suspendat)
ANTRENOR: Dan Petrescu

STADION: „Anghel Iordănescu” (Voluntari)
ARBITRU: Adrian Cojocaru / A1: Sebastian Gheorghe; A2: Marius Badea

VIDEO / Conferință de presă Liviu Ciobotariu

VIDEO / Dan Petrescu, despre FC Voluntari - CFR Cluj: „Nu trebuie să subestimăm adversarul”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.