Tenis

Contre în circuitul WTA după declarațiile lui Rublev despre excluderea rușilor de la Wimbledon: „Am fost oarbă. Regret asta atât de mult”

Donna Vekic (stânga) și Lesia Tsurenko // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 aprilie 2022

Lesia Tsurenko (32 de ani), jucătoare de tenis din Ucraina, locul 135 WTA, i-a răspuns dur lui Andrey Rublev (24, locul 8 ATP), rusul care caracterizase decizia ca jucătorii ruși și belaruși să fie excluși de la Wimbledon drept „discriminare totală”.

Zilele trecute, Andrey Rublev, al doilea cel mai bine clasat jucător de tenis din Rusia, a vorbit pe seama deciziei oficialilor de la Wimbledon de a exclude sportivii ruși și belaruși de la ediția din acest an, hotărâre luată în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

„Motivele excluderii nu au nicio noimă, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă este discriminare totală”, declarase Rublev, care propusese să doneze banii câștigați la turneu către „familiile și copiii care suferă”.

Lesia Tsurenko, despre declarațiile lui Andrey Rublev: „Am fost oarbă”

Declarațiile rusului nu i-au picat bine Lesiei Tsurenko, jucătoare de tenis din Ucraina. Aceasta a distribuit un articol referitor la afirmațiile lui Rublev și a scris:

„Acel bărbat nu este interesat de ceea ce se petrece în țara lui. Deloc! Nu este interesat nici de ceea ce se întâmplă în țara vecină. Impresionant (n.r. - ironic). Ce abis există între statele și popoarele noastre, unul pe care nu l-am observat până acum. Regret asta atât de mult. Am fost oarbă”.

Mai multe persoane i-au transmis ucrainencei că Rublev este unul dintre rușii care s-au pronunțat împotriva războiului.

„A scris «fără război, vă rog» pe cameră! Despre ce vorbești?”, a menționat un utilizator. Răspunsul din partea jucătoarei nu s-a lăsat așteptat: „Serios? Poate «Rusia, încetează nenorocitul ăsta de război din Ucraina!» Sună bine?”

Donna Vekic, de partea lui Rublev

În secțiunea de comentarii s-a „strecurat” și Donna Vekic (25 de ani, 107 WTA), jucătoare de tenis din Croația. La rândul ei, Donna i-a luat apărarea lui Rublev:

„Da, de asta s-a oferit să doneze toți banii câștigați către Ucraina...”

Împotriva lui Rublev se poziționase și Alexandr Dolgopolov (33 de ani), fost număr 13 mondial. Mesajul în care Dologpolov îl critică pe Rublev a fost distribuit și de Lesia Tsurenko.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.