Campionate

Mircea Lucescu, aproape să devină antrenorul lui Porto: „Am semnat contractul” » De ce a picat mutarea

Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 aprilie 2022

Mircea Lucescu (76 de ani) putea fi antrenorul lui FC Porto după Revoluție!

Pinto da Costa (84 de ani), președintele portughezilor, a dezvăluit că, în urmă cu 32 de ani, Mircea Lucescu a fost aproape să devină noul antrenor al celor de la Porto, dar totul a picat în ultimul moment.

Se întâmpla în 1990, când Lucescu era încă antrenor la Dinamo. Tehnicianul ajunsese la un acord cu Porto, cu care semnase deja contractul, dar totul a picat când lusitanii au aflat că alb-roșii cereau o sumă mare în schimbul lui Lucescu

Pina da Costa: „Am semnat contractul. A stat două zile ascuns de presă”

„Mircea Lucescu a fost aici, la Porto, și toată povestea este foarte amuzantă pentru că a stat la sora regretatului și iubitului Reinado Teles. A stat două zile ascuns de presă. Sora lui Reinaldo îi aducea mâncarea, nu ieșea să-l vadă careva. Am semnat contractul. El antrena la Dinamo, dar a spus că a fost lăsat de club să plece. Nu era așa însă. 

Nu numai că n-a fost lăsat să plece, dar Dinamo a cerut și mulți bani. Apoi, clubul italian Pisa a plătit cât dorea Dinamo și a semnat. Îmi vorbește și astăzi despre acel episod. Când a fost aici, i-am dat o emblemă strălucitoare cu FC Porto, pe care o folosește des. 

Cu ceva timp în urmă a venit în Portugalia, în vacanță, și o avea pe rever. Mi-a părut rău pentru că, după cum s-a dovedit, a fost un antrenor de calitate și am crezut în el”, a declarat Pinto da Costa potrivit maisfutebol.

După ce mutarea la Porto a picat, Lucescu a ajuns la Pisa, echipă care a acceptat să plătească suma cerută de Dinamo.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.