Liga 1

Jovan Markovic, aproape de a juca la o rivală din play-off

Jovan Markovic, aproape de a juca la o rivală din play-off // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 aprilie 2022

Jovan Markovic (21 de ani), atacantul celor de la CS Universitatea Craiova, și-a făcut junioratul la echipa olteană, dar a fost aproape de a ajunge în curtea celor de la Viitorul (n.r. actuala Farul), după ce Gică Hagi și-a dorit să îl transfere în urmă cu nouă ani. 

Vârful oltenilor a fost în atenția „Regelui” în anul 2013, pe vremea când avea doar 12 ani, după ce a ieșit golgeter la Cupa Hagi Danone. Transferul său nu s-a mai perfectat la rivala oltenilor din play-off, iar Markovic a rămas la Craiova, acolo unde a devenit om de bază în echipa lui Reghecampf.

Jovan Markovic, aproape de un transfer la Farul

Dan Nicolae, fostul antrenor al lui Markovic din perioada junioratului, a declarat pentru Fanatik că atacantul oltenilor s-a aflat în atenția lui Gică Hagi, care a dorit să îl transfere atunci la echipa de la malul mării, însă în cele din urmă acesta nu a dat curs ofertei, continuând să crească la formația din sudul țării. 

„L-am sfătuit mereu şi am o relaţie extraordinară cu el (n.r. Jovan Markovic). Jucam împreună toate meciurile pe care le aveam la Caracal. Când am câştigat Cupa Hagi Danone, în 2013, Alin Fica, de la CFR Cluj, a fost cel mai bun jucător al turneului, iar Markovic a fost golgeter. 
Jovan Markovic a plecat la Craiova de mic, însă după finala de la Arad. din Cupa Danone, Gică Hagi a vrut să îl ia. În acel moment am decis că cea mai bună opţiune este să crească la Universitatea Craiova”, a declarat Dan Nicolae, pentru sursa citată anterior. 

Markovic, „dublă” contra lui Hagi

La nouă ani distanță de când a fost dorit la trupa lui Gică Hagi, tânărul atacant al oltenilor a fost One Man Show în victoria Craiovei, scor 3-0, în deplasarea de la Farul.

Markovic a fost principalul jucător al Craiovei, reușind o „dublă” în poarta dobrogenilor, devenind astfel și golgeterul echipei, alături de celălalt atacant, Andrei Ivan.  

Markovic este cel mai bun jucător sub 21 de ani din România, are niște calități extraordinare. Cine spune că este gras nu l-a văzut pe el fără tricou, Jovan are foarte multă masă musculară. Este un jucător masiv, iar din cauza asta nu poate să alerge foarte mult, însă are niște calități individuale excepționale.
- Dan Nicolae

12 goluriare Markovic în actualul sezon competițional, fiind principalul marcator al oltenilor, la egalitate cu Andrei Ivan

VIDEO Conferinţa Universitatea Craiova pentru meciul cu FC Argeş

>

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.