Liga Campionilor

Istvan Kovacs, în centrul atenției după delegarea de lux din Champions League: „Suntem în fața unei revelații”

Istvan Kovacs, în centrul atenției după delegarea de lux din Champions League: „Suntem în fața unei revelații” // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 aprilie 2022

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat la partida din semifinalele Champions League dintre Manchester City și Real Madrid, confruntare ce va avea loc marți, 26 aprilie, de la ora 22:00.

Centralul din Carei se află, astfel, în fața celui mai important meci al carierei, fiind prima dată când va arbitra o partidă la un asemenea nivel.

Contestat vehement în Liga 1, Kovacs a fost apreciat în străinătate, iar delegarea sa a fost aplaudată de presa internațională, jurnaliștii având numai cuvinte de laudă la adresa arbitrului român.

Istvan Kovacs, ridicat în slăvi: „Unul dintre arbitrii fenomen din Europa”

Istvan Kovacs se va afla la centru în partida de pe stadionul Etihad, iar presa din Spania laudă decizia UEFA de a-l delega pe acesta la un meci cu o astfel de miză.

Suntem în fața unei revelații. Este clar că ne confruntăm cu unul dintre arbitrii fenomen din Europa pentru că, pe lângă fluierat în faza grupelor, a fluierat în sferturile de finală a Ligii Campionilor și încă o optime de finală în acest sezon”, au scris jurnaliștii de la Mundo Deportivo

Este pentru prima dată în carieră când Kovacs îi va arbitra pe cei de la Real Madrid și a patra oară când va fi la centru într-o partidă a celor de la Manchester City. 

Kovacs va fi ajutat de „asistenții” Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă a fost desemnat portughezul Artur Dias, iar în camera VAR se vor afla nemții Marco Fritz și Bastian Dankert.

Al 5-leameci pe care Kovacs îl va arbitra în actuala ediție de Champions League este Manchester City - Real Madrid (a mai arbitrat trei în faza grupelor și „sfertul” Manchester City – Atletico Madrid)

VIDEO Ioan Igna, despre cum a forțat debutul lui Istvan Kovacs: "Mi-am dat seama că am în față un mare talent!"

>

Citește mai multe știti

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.