Liga 1

Farul Constanța - FCSB 0-4 » Jucătorii lui Hagi, spulberați pe teren propriu!

+23 Foto
Farul Constanța - FCSB // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de Raed Krishan (foto)  —  luni, 25 aprilie 2022

FCSB a câștigat categoric meciul cu Farul din etapa 6 a play-off-ului Ligii 1, scor 4-0, cu hat-trick al căpitanului Florin Tănase.

Prima ocazie le-a aparținut oaspeților. Darius Olaru a șutat din interiorul careului, dar balonul a fost reținut fără dificultate de Marian Aioani (minutul 9). Tot FCSB a fost aproape de gol și în minutul 18, când Aioani a respins peste poartă mingea trimisă de Florinel Coman din lovitură liberă.

Deschiderea scorului a venit în minutul 24. Darius Olaru i-a „furat” mingea lui Alexi Pitu la jumătatea terenului și a pasat superb, pe culoar, căre Florin Tănase. Căpitanul oaspeților l-a depășit pe Marian Aioani și a trimis balonul în poarta goală.

A urmat un șut periculos al lui Gabriel Iancu, respins în corner de Ștefan Târnovanu. A fost unica ocazie de gol a dobrogenilor în prima jumătate de oră.

Olaru, gol și pasă decisivă în Farul - FCSB

La scurt timp după, FCSB și-a majorat avantajul. Coman a profitat de neglijența lui Mladen, căruia i-a „furat” balonul, și l-a servit pe Darius Olaru în careul advers. Mijlocașul de la FCSB a preluat excelent și a șutat necruțător.

Până la pauză, s-a făcut 0-3. Florin Tănase a transformat în minutul 40 un penalty obținut de Florinel Coman. Numărul 7 al oaspeților fusese „secerat” în careul Farului de Dussaut.

Farul a început curajos a doua parte, dar fără efect pe tabelă. Golul a venit tot în poarta lui Aioani, portarul dobrogenilor fiind, de altfel, principalul vinovat. În minutul 67, Aioani a degajat fix pe pieptul lui Florin Tănase, care a preluat și a șutat din prima în poarta goală. A fost golul care a marcat hat-trick-ul lui Tănase.

S-a terminat 4-0 pentru FCSB, care ajunge la un total de 46 de puncte și revine la doar două lungimi sub liderul CFR Cluj. Farul, locul 5 în play-off, are 28 de puncte.

FINAL » Farul Constanța - FCSB 0-4

+23 Foto
Farul - FCSB // foto: Raed Krishan

Echipele de start la Farul - FCSB:

FARUL: Aioani - Dussaut, Larie (cpt.), Mladen, De Nooijer - Radaslavescu, Artean, Grameni - G. Iancu, Moldoveanu, Pitu
REZERVE: Brănescu, Boboc, Dănuleasă, Borza, Martinovic, Purece, Ciobanu, Omoh, Sali
ABSENȚI: Ad. Petre (suspendat), Jefte (accidentat), Nedelcu (fără drept de joc)
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase (cpt.) - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu
REZERVE: Vlad, Perianu, Oaidă, Edjouma, Dumiter, I. Stoica, V. Gheorghe, Musi, Mamut
ABSENȚI: Panțâru, C. Achim, Vinicius (accidentați)
ANTRENOR: Toni Petrea

Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.