Campionate

Walter Zenga, pregătit să revină pe bancă » Cu ce națională importantă negociază italianul

Walter Zenga, pregătit să revină pe bancă » Cu ce națională importantă negociază italianul // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 25 April 2022

Antrenorul italian Walter Zenga (61 de ani) este pregătit să revină pe bancă și să preia echipa națională a Nigeriei, formație care a ratat la limită calificarea la Campionatul Mondial de la finalul acestui an.

Rămas liber de contract din august 2020, după despărțirea de Cagliari, Zenga este gata să spună „da” unei noi provocări. Și-a depus CV-ul pentru postul de selecționer al Nigeriei.

Walter Zenga, pregătit să revină în antrenorat

Selecționata Nigeriei a ratat calificarea la turneul final ca urmare a regulii golului din deplasare, fiind oprită din drumul spre Qatar de Ghana, formație cu care a remizat, scor 0-0, în partida jucată pe teren străin, și 1-1, la meciul de acasă.

După ratarea calificării la Cupa Mondială, Federația Nigeriană de Fotbal a decis încheierea raporturilor contractuale cu selecționerul neamț Gernot Rohr. 

În acest context, italianul Walter Zenga, prin intermediul agentului său, le-a transmis oficialilior nigerieni că este dispus la o colaborare, anunță presa din Africa.

De-a lungul carierei, Zenga a antrenat formațiile New England Revolution (SUA), Brera (Italia), FC Național (România), Steaua (România), Steaua Roșie Belgrad, Gaziantepspor (Turcia), Al-Ain (Emiratele Arabe Unite), Dinamo București (România), Catania (Italia), Palermo (Italia), Al-Nassr (Arabia Saudită), Al-Nasr (Emiratele Arabe Unite), Al-Jazira (Emiratele Arabe Unite), Sampdoria (Italia), Al-Shaab (Emiratele Arabe Unite), Wolverhampton (Anglia), Crotone (Italia), Venezia (Italia) și Cagliari (Italia).

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.