Tenis

Tenismanul ucrainean de pe front pune presiune pe ruși » Ce vrea de la Medvedev sau Rublev și ce jucător de top l-a blocat pe Instagram

Stakhovsky, în stânga imaginii

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 25 April 2022

Sergiy Stakhovsky (36 de ani), fostul jucător de tenis ucrainean înrolat în armată, a vorbit despre decizia de a-i interzice pe ruși și bieloruși la Wimbledon. 

Stakhovsky susține decizia luată de britanici și le cere sportivilor din circuitele WTA și ATP să transmită un mesaj mai clar împotriva războiului, din care să reiasă că Rusia este țara agresoare.

„Sper ca societatea din Rusia să se ridice. Pentru mine, acest «Nu războiului» nu este suficient, pare un mesaj neutru. Ucraina vrea război? Noi doar încercăm să ne apărăm țara, nu avem nicio vină. Acest mesaj este inutil. Ar trebui ca textul să sune altfel: «Rusia, oprește războiul»”, a spus Stakhovsky, potrivit Tribuna.ua.

Stakhovsky, blocat de canadianul Shapovalov

Sergiy Stakhovsky a vorbit și despre trei cazuri particulare din circuitul ATP. L-a lăudat pe Rublev și i-a criticat pe canadianul Shapovalov și pe rusul Khachanov.

„Rublev, spre exemplu, în prima zi de la declanșanrea războiului a venit într-o conferință de presă și a zis că victoria lui nu contează, că mai important e ce se întâmplă în Ucraina. 

Am avut o contră cu Denis Shapovalov. În prima zi de război, el a postat o imagine despre meciul lui. Era după-amiaza zilei de 24 februarie. L-am întrebat dacă nu s-a mai întâmplat nimic important în ziua aia. Mi-a șters mesajul și mi-a dat block. Lui Karen Khachanov nici nu i-am mai scris. Și lui tot de meciuri îi păsa în acele momente”, a mai spus Stakhovsky.

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.