Fotbal   •   Liga 1   •   FCSB

Steaua și-a pregătit deja strategia anti-Becali » Cum vrea să blocheze stadionul pentru FCSB - CFR Cluj

Cum pregătește Steaua blocarea stadionului // FOTO: canpower.ro

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu   —  luni, 25 aprilie 2022

FCSB va face o solicitare oficială în zilele următoare pentru a juca pe Ghencea meciul cu CFR, însă CSA are deja o strategie prin care va respinge cererea clubului lui Becali: va invoca faptul că au existat litigii câștigate și încă mai există și altele care se judecă între Cubul Sportiv al Armatei și FCSB, ce au prejudiciat imaginea Stelei.

„Vom face un demers în zilele viitoare, o solicitare oficială pentru a juca în Ghencea. Să așteptăm răspunsul. Nu există nicio scuză, așa cum a mai fost în trecut, să nu fim lăsați să evoluăm acolo”. Anunțul a fost făcut de Mihai Stoica la Orange, iar meciul la care face trimitere managerul general al FCSB că ar urma să se joace pe stadionul Steaua e cel cu CFR, programat în una din zilele weekend-ului 21/22 mai, în chiar ultima etapă a play-off-ului. 

FCSB, cu gândul la Ghencea

CSA Steaua însă, din informațiile pe care GSP le are din interiorul clubului, nu va oferi un răspuns favorabil la solicitarea celor de la FCSB. 


Chiar dacă la acea dată nici echipa de fotbal, nici cea de rugby nu au de jucat meci pe teren popriu, trupa lui Oprița va termina sezonul de Liga 2 cu o săptămână mai devreme, iar echipa de rugby merge în deplasare, la Galați, cei care au în administrare arena nu vor permite clubului patronat de Gigi Becali să o folosească. 

CSA, răspuns ferm: „Acțiunile lui Gigi Becali ne-au prejudiciat”

Argumentul principal pe care cei de la CSA Steaua îl vor invoca va fi acela că FCSB e un club care i-a afectat imaginea și interesele. 

„Din moment ce au existat litigii cu FCSB, pe care le-am câștigat, atunci e clar că acțiunile lui Gigi Becali ne-au prejudiciat. Plus că încă mai sunt în plină judecare alte spețe, inclusiv pe subiectul dacă Gigi Becali trebuie să despăgubească CSA Steaua cu 37 de milioane de euro fiindcă a folosit marca Steaua vreme de 10 ani, deși nu avea voie să o facă. Toate aceste lucruri sunt argumente solide să nu poți da curs solicitării FCSB de a intra pe stadionul din Ghencea”, a spus unul dintre oamenii care lucrează în cadrul clubului roș-albastru. 


De fapt, această poziție a fost exprimată și în public, la modul general, de CSA Steaua, atunci când a răspuns, în vara anului trecut, printr-o scrisoare, chiar clubului patronat de Gigi Becali, la adresa făcută prin care întreba oficial dacă poate evolua în sezonul 2021-2022 pe noua arenă din Ghencea. 

Ce a răspuns Steaua către FCSB în vara lui 2021

„Vă comunicăm faptul că Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii”, a fost prima frază folosită de clubul deținut de Ministerul Apărării Naționale, formularea „neafectarea intereselor proprii” lăsând să se înțeleagă că face trimitere chiar la litigiile dintre cele două părți. 

În plus, atunci, Steaua a mai oferit un motiv pentru care ar putea să nu permită FCSB-ului accesul, chiar dacă echipele de fotbal și rugby nu au joc acasă chiar atunci: „Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului”.

Aștept ca odată și odată să se termine povestea asta cu Steaua și FCSB, iar clubul lui Becali să joace pe stadionul din Ghencea, așa cum e normal. - Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Nu cred că am putea avea o problemă pe Ghencea ca fanii din Peluza Sud să vină și să provoace premeditat incidente pentru ca FCSB, din postura de gazdă, să piardă meciul. Ar fi putut să intre de n ori până acum la meciurile de pe Arena Națională și nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. - Mihai Stoica, manager general FCSB

7 aniau trecut de când FCSB a disputat ultimul meci pe Ghencea, mai precis pe 22 martie 2015, pe fosta arenă, într-un meci cu Viitorul, scor 4-1, într-un sezon în care clubul lui Becali a câștigat pentru ultima oară titlul

2 meciuride fotbal sunt programate pe stadionul din Ghencea în următoarele 3 luni: Steaua - U Cluj (4 mai) și Steaua - Unirea Slobozia (7 mai)

Naționala a fugit din Ghencea

Prima reprezentativă a României avea programat în iunie să dispute ambele jocuri de pe teren propriu, din Liga Națiunilor, pe stadionul Steaua. 

Săptămâna trecută, FRF a anunțat că a renunțat să mai evolueze în Ghencea și a ales că meargă pe noua arenă din Giulești. Motivul oficial invocat a fost că Federația trebuie să testeze și stadionul Giulești, care împreună cu cel al Stelei vor găzdui meciuri la turneul final al Campionatului European U21 din vara lui 2023. 

De fapt, decizia a fost determinată mai ales de faptul că la amicalul cu Grecia, debutul lui Edi Iordănescu ca selecționer, atmosfera în Ghencea a fost extrem de ostilă, atât la adresa conducerii FRF, cât și la adresa jucătorilor proveniți de la FCSB: Tănase și Octavian Popescu

Chiria costă 26.200 de euro!

Un meci pe Ghencea e, din punctul de vedere al costurilor, cam la nivelul celor disputate pe Arena Națională. 

GSP a solicitat oficial CSA Steaua un răspuns cu privire la suma încasată la amicalul cu Grecia. FRF a achitat pentru chirie și pentru sistemul de operare a arenei 129.874,50 lei. Ceea ce înseamnă 26.200 de euro, la care se adaugă toate celelalte cheltuieli: cu firma de pază, stewarzi, catering, curățenie, iluminat etc. 

Pe Arena Națională, taxa pentru chirie și pentru sistemul de operare e între 22.000 și 24.000 de euro, iar utilitățile se plătesc separat.

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.