Media

3 milioane de euro!

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Aceasta este suma-record cu care Realitatea a cumpărat drepturile TV de la FR Handbal.

După vînzarea drepturilor de televizare, handbalul româ­nesc şi-a depăşit cu mult pes­te aşteptări bugetul de venituri pro­prii. Înainte de Sărbătorile de Paşti, Federaţia Română de Hand­bal, prin vocea preşedintelui Cris­tian Gaţu, a anunţat cîştigătorul celor trei pachete de jocuri pentru ediţiile 2009-2012: Realitatea TV, cu o ofertă de 3 milioane de euro.

Toate cele trei pachete, care au con­ţinut meciurile de handbal fe­mi­nin şi masculin din Liga Na­ţi­o­na­lă, precum şi cele ale echipelor na­ţionale disputate pe teritoriul Ro­mâ­niei, au avut ca preţ de pornire 200.000 de euro fiecare pentru toa­te cele 3 sezoane. Marele favorit era canalul Sport.ro, cel care deţine în prezent drepturile TV, dar zvo­nu­rile de dinaintea licitaţiei anunţau deja o megaofertă din partea trus­tului deţinut de Sorin Ovidiu Vîntu: un milion de euro. Rezultatul final, cel de 3 milioane euro, a fost însă unul ameţitor pentru tot sportul românesc.

“Este o sumă impresionantă”, a de­clarat Carmen Tocală, preşe­din­te­le FR Baschet. “Va da curaj tuturor federaţiilor, dar el tre­buie să se bazeze pe per­for­man­ţe”, a adăugat Tocală, pre­ci­zînd că FRB a avut pînă în prezent doar contract de barter cu Telesport.

Dintre celelalte sporturi de echipă din România, doar hocheiul pe gheaţă şi-a vîndut drepturile TV, reprezentînd jocurile finale din Superligă. Voleiul şi poloul au vîndut meciuri ocazional.

25.000 euro pe sezon a primit pînă acum FRH de la Sport.ro pentru drepturile TV

102 milioane de euro a primit Liga Profesionistă de Fotbal pentru drepturile TV pe următoarele 3 sezoane

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.