Liga 1

Porumboiu, întrebat în direct: „Unde s-ar fi clasat FC Vaslui acum în Liga 1?” » A urmat o tiradă la GSP Live

Adrian Porumboiu (71 de ani), fost mare arbitru internațional, a intervenit telefonic în direct la GSP Live în această dimineață pentru a aborda cele mai importante subiecte din fotbalul românesc.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 aprilie 2022

Adrian Porumboiu (71 de ani), fost mare arbitru internațional, a intervenit telefonic în direct la GSP Live în această dimineață pentru a aborda cele mai importante subiecte din fotbalul românesc.

Mai întâi, Porumboiu a analizat lupta la titlu și a opinat că CFR Cluj e favorită la câștigarea trofeului, deși jocul din ultima etapă al FCSB-ului l-a impresionat mai mult.

VIDEO. Adrian Porumboiu: „CFR Cluj are o șansă în plus la titlu”

>

„O deosebire există între jocul celor de la FCSB și CFR Cluj. E o echipă greoaie la CFR, o echipă îmbătrânită, a câștigat prin șansă cu Voluntari (n.r. 1-0 pentru CFR).

Dincolo, la FCSB vedem un joc în viteză, elaborat, are jucători proaspeți. Totuși, trebuie să iei în discuție și forma slabă de tot a Farului. E surprinzător pentru mine să văd o echipă a Farului așa cum a evoluat aseară.

Niciuna dintre echipele care se luptă pentru titlu nu mi-e simpatică. Se vor bate până în ultima etapă, iar o șansă în plus o are CFR”, a declarat Porumboiu la GSP Live.

Adrian Porumboiu: „E amatorism la noi!”

Întrebat unde s-ar fi clasat FC Vaslui, echipa pe care a patronat-o timp de un deceniu, în ediția actuală a play-off-ului, una ruptă în două, între echipele aflate în cursa pentru titlu și celelalte 3 formații (Farul, FC Argeș și FC Voluntari) care nu se regăsesc, Porumboiu a extrapolat, vorbind despre banii publici investiți în Liga 1.

„Nu vorbim de fotbal profesionist la noi, îl numesc așa cei de la Ligă, care se mulțumesc cu banii din drepturile TV, și Federația, care râncezește. E amatorism. Dintre cele 3 echipe mai slab clasate din play-off, doar Farul e profesionistă. 

Echipele trebuie susținute numai și numai de către persoane private, e o bălăcăreală la noi, amestec între apă curată și apă murdară. Nu mai există nicăieri ca la noi”, a declarat Porumboiu, care l-a criticat și pe Gino Iorgulescu, președintele LPF:

Băi, Gino, lasă, bă, și pe alții! Te-ai odihnit suficient cât ai stat. Mai vrea încă o dată și el, ca Burleanu. Deși mi-e simpatic Gino, dar ce face în alt mandat?!”.

Pentru arbitrajul românesc, momentul e unul formidabil. Istvan Kovacs și-a văzut de treabă, a ajuns unde nici nu visa la început. Nu rămâne decât să-i urez succes. Meciul de diseară, City - Real Madrid, îi va da certificatul pentru Campionatul Mondial
Adrian Porumboiu

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.