Tenis

Nadal revine la Madrid, deși e nerefăcut după accidentare: „Îmi doresc să joc acasă”

Rafael Nadal/ foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 aprilie 2022

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) va juca la turneul de la Madrid (26 aprilie - 8 mai), deși declară că nu s-a recuperat după fractura la coastă.

Ultimul meci al spaniolului a fost finala de la Indian Wells, pierdută în fața lui Taylor Fritz (25 de ani, 13 ATP), pe 21 martie. Ulterior, în urma unui control amănunțit, s-a descoperit că Nadal suferise o fractură la al treilea arc costal. Termenul estimat pentru revenirea sa pe teren a fost de 4-6 săptămâni. 

Nadal va juca la turneul de la Madrid

„În ciuda faptului că abia am început să mă pregătesc și este dificil, îmi doresc foarte mult să joc și să joc acasă, pentru că ocaziile sunt puține și rare. Așa că voi încerca să fac tot ce pot. Ne vedem la Madrid!”, a transmis Rafa Nadal pe Twitter.

Nadal a reînceput antrenamentele pe 18 aprilie, pe terenurile academiei sale. El a intrat astfel ultima fază a activității de recuperare în vederea revenirii în competiție, la turneul de la Madrid, care anul acesta sărbătorește a 20-a aniversare. 

5 titluria câștigat Nadal la turneul de la Madrid

Nadal, formă fantastică înaintea accidentării

Până la accidentarea suferită la Indian Wells, Nadal încheiase un început de an excelent, cu victorii la Melbourne Open și la Australian Open. El a câștigat apoi cel de-al 91-lea său titlu de jucător profesionist, la Acapulco. Finala pierdută de Nadal cu Fritz la Indian Wells a pus capăt unei serii de 20 de victorii consecutive ale ibericului.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.