Liga Campionilor

Benzema, de neoprit! E noul golgeter al Ligii Campionilor și mai are 3 lungimi până la recordul lui Cristiano Ronaldo

+31 Foto
Karim Benzema/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 27 April 2022

Karim Benzema (34 de ani) a reușit să marcheze două goluri pentru Real Madrid, în turul semifinalelor Ligii Campionilor cu Manchester City, scor 3-4.

După această performanță, francezul a ajuns la 14 goluri în acest sezon de Champions League și l-a depășit pe Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen, care a bifat 13 reușite înainte de eliminarea nemților.

Karim Benzema, golgeterul Champions League

Primul gol al lui Benzema cu Manchester City a venit la scorul de 2-0 pentru „cetățeni”, în minutul 33. Francezul a primit o centrare perfectă de la Ferland Mendy, din partea stângă, și a trimis imparabil, cu piciorul stâng, din voleu. Mingea a lovit bara și a intrat în poartă, în ciuda efortului disperat al lui Ederson.

Karim a reușit „dubla” în minutul 82, când trupa lui Guardiola conducea cu 4-2. Real Madrid a obținut un penalty, după ce Laporte a comis un henț în propriul careu. Benzema l-a executat pe Ederson, de la 11 metri, cu o „scăriță” superbă, păstrând vii speranțele madrilenilor pentru retur.

După cele două goluri marcate împotriva lui Manchester City, Benzema și-a cimentat locul în elita Champions League. Cu 14 reușite, francezul a egalat cel mai bun sezon al lui Leo Messi în Champions League. Argentinianul reușea această performanță în sezonul 2011-2012, în tricoul Barcelonei. Atunci, catalanii erau eliminați în semifinale de Chelsea. 

Este a cincea cea mai bună performanță într-un sezon de UCL și la numai 3 lungimi de recordul absolut deținut de Cristiano Ronaldo: 17 goluri în sezonul 13/14. Portughezul ocupă și celelalte două locuri de pe podium: 16 goluri (15/16) și 15 goluri (17/18). Lewandowski a bifat și el 15 goluri în sezonul 19/20.

+31 Foto
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Benzema, în topul marcatorilor din UCL

Atacantul francez e la un gol distanță de podium în topul celor mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor.

  1. Cristiano Ronaldo - 140 goluri
  2. Lionel Messi - 125 goluri
  3. Robert Lewandowski - 86 goluri
  4. Karim Benzema - 85 goluri
  5. Raul - 71 goluri

Citește și alte știri despre Manchester City - Real Madrid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.