Liga 1

Lippi a venit pentru olteni în România » Cei doi fotbaliști urmăriți de fiul-impresar al celebrului antrenor italian

Jovan Markovic și Vladimir Screciu, urmăriți de Davide Lippi Foto: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Wednesday, 27 April 2022

Fiul lui Marcello Lippi e impresar și a fost în România zilele trecute pentru a urmări jucători care le-ar putea fi propuși unor formații din Italia. El a făcut călătoria la invitația agenților care-i reprezintă pe Jovan Markovic și pe Vladimir Screciu, cu care a și discutat după meciul FC Argeș - CSU Craiova, scor 0-4, de luni.

Mihai Rotaru are motive să spere că-și va completa din nou bugetul grație unui transfer important, așa cum a mai reușit în anii recenți, când i-a vândut pe Mihăilă, pe Mitriță, pe Cicâldău. „Mărfurile” principale pe care le expune Craiova acum sunt Jovan Markovic și Vladimir Screciu. 

Zilele trecute, a fost în România un agent italian, Davide Lippi, reprezentant al câtorva fotbaliști foarte importanți: Chiellini, Ribery, Spinazzola, Hakimi, Politano. 

Fiu al lui Marcello Lippi, tehnicianul legendar al lui Juventus și al naționalei Italiei, Davide a apărut prima oară pe un stadion din Liga 1 la partida Rapid-Sepsi, în care el a putut vedea golul pe care Rareș Ilie l-a marcat cu o execuție splendidă, una în stilul acelora pe care le reușea Adrian Ilie la Valencia și în echipa națională spre finalul anilor '90. 

Rapidistul în vârstă de 19 ani s-a remarcat cu golul decisiv din victoria cu Sepsi și el se afla, oricum, într-un moment foarte bun, a devenit unul dintre oamenii cei mai importanți din formula lui Mutu.

Markovic: „Nu mai sunt gras și o să mai slăbesc!”

Lippi junior nu venise însă pentru Ilie. El a ajuns în România la invitația agenților lui Markovic și ai lui Screciu, de la Universitatea Craiova. E vorba despre o societate belgiană, InvictiGroup, al cărei reprezentant în România e Marius Avram. E doar o coincidență de nume, acesta neavând nicio legătură cu fostul arbitru Marius Avram. 

34 de meciuria jucat Screciu, 22 de ani, în sezonul acesta din Liga 1, dintre care 31 le-a bifat din postura de titular

Impresarul italian a și discutat cu Markovic și cu Screciu după partida cu FC Argeș, una pe care oltenii au câștigat-o cu 4-0. Davide Lippi le-a transmis fotbaliștilor că a rămas cu o impresie bună despre ei doi și că va continua să-i urmărească și să-i recomande în Serie A. 

El a vorbit cu Markovic și despre o informație pe care o avea, legată de kilogramele în plus pe care le-ar avea atacantul. Internaționalul român i-a explicat italianului că mai are doar un kilogram sau două de care ar trebui să scape și că nu va fi o problemă pentru el să ajungă la greutatea optimă.

2milioane de euro a încasat Craiova de la Genk în 2018 pentru Screciu. Acesta nu s-a adaptat acolo și a fost adus înapoi gratis de olteni

N-a mai fost atât de bun

Markovic, 21 de ani, se află în cel mai bun sezon de când a apărut el în prima ligă. A marcat 13 goluri doar în campionat. Până în stagiunea curentă avea numai cinci goluri în Liga 1. A ajuns într-o condiție fizică potrivită, după un an și jumătate în care fusese împrumutat la Clinceni. 

Pentru ilfoveni a jucat foarte puțin și a ieșit în evidență mai mult cu greutatea neobișnuită pentru un fotbalist profesionist. Jovan era gras de-a binelea și Ilie Poenaru nu reușea să-l influențeze să slăbească. Oltenii l-au readus de la Clinceni și l-au convins să se implice mai mult, să fie mai serios.

800.000 de eurovalorează Markovici conform transfermarkt

VIDEO Dezbaterea zilei » Cine merită să fie campioană? „Ar fi periculos pentru Liga 1 să câștige FCSB” vs. „Becali merită titlul, CFR e ca o «bombă» pentru Liga 1”

>

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.