Liga Campionilor

Ce meci au văzut englezii? Nota primită de Istvan Kovacs: „A părut aspru. Dar acestea sunt regulile moderne”

+31 Foto
Istvan Kovacs, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 27 aprilie 2022

Martin Samuel, unul dintre cei mai valoroși jurnaliști sportivi britanici, care îl apreciase pe Istvan Kovacs după Manchester City - Atletico (1-0) pentru că rezistase insistentelor cereri de penalty ale gazdelor, a comentat în Daily Mail și semifinala de marți seară, 4-3 pentru City cu Real

Nu putea scăpa cele două deciziile luate de „centralul” român. 

„Trecuseră 74 de minute când Zincenko a fost răsturnat spectaculos la marginea careului. Jucătorii Madridului au văzut faultul și unii s-au oprit. Nu toți. A fost agitație în jurul lui Silva, care a pătruns în careu cu mingea la picior. De-abia atunci au realizat că românul Istvan Kovacs lăsase avantaj. 

Printre cei care se opriseră a fost și portarul Courtois. De-abia s-a mișcat la șutul lui Silva. Kovacs arăta cu fermitate că a fost un gol corect”, a scris Samuel.

Despre faza de 11 metri, aceasta a mai scris: „Când Laporte a vrut să îndepărteze mingea la o centrare, balonul i-a șters capul și apoi mâna întinsă. Penalty pentru Kovacs. A părut aspru. Gestul lui Laporte a fost accidental, de neevitat. Dar acestea sunt regulile moderne”.

Istvan Kovacs, doar nota 5 în Daily Mail

Dacă un fost arbitru, Mark Clattenburg, l-a remarcat pe Kovacs, iar Martin Samuel a acceptat că arbitrul luase hotărârile corecte, „chiar dacă a părut aspru la penalty”, un alt jurnalist englez, Jack Gaughan, care a dat notele meciului pentru Daily Mail, l-a criticat pe „central”: 

„Nu a fost în vârful meciului. Unele decizii ciudate pentru ambele echipe”. Și notă mică. 5. La fel ca Ederson (City) și Alaba (Real). Considerat MVP, chiar dacă UEFA l-a ales omul partidei pe Bernardo Silva, Gaughan l-a răsplătit cu 9 pe Kevin De Bruyne.

+31 Foto
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.