Liga Campionilor

Un conducător din Liga 1, după prestația lui Kovacs din Manchester City - Real Madrid: „Băi, comportați-vă la fel cu antrenorii români!”

+31 Foto
Istvan Kovacs // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 aprilie 2022

Sorin Cârțu, președintele de la CS Universitatea Craiova, a comentat prestația lui Istvan Kovacs din Manchester City – Real Madrid 4-3, din semifinalele UEFA Champions League.

Oficialul oltenilor l-a lăudat pe arbitrul român pentru modul în care a condus partida, dar îi cere să aibă o prestație asemănătoare și în Liga 1.

Sorin Cârțu, mesaj pentru Istvan Kovacs

„Așa ar trebui să fie și în România. Să se comporte ca în acea situație pe care avut-o cu antrenorul Pep Guardiola și cu antrenorii din România. Dacă în România unul face așa, imediat îl trimite în tribună.

Reghecampf a adus niște argumente la o fază și imediat i s-a spus «Du-te, bă, în tribună!». Băi, comportați-vă la fel cu antrenorii români, precum cu Guardiola. Că dacă nu, ajungem să spunem că «Ai un complex în fața lui și de aceea te-ai comportat așa cu el, iar pe Croitoru și Reghe îi dai afară». 

În rest, prestația a fost una senzațională. Trecuseră 20 de minute și el nu fluierase. Bine, e și meritul jucătorilor”, a spus Sorin Cârțu la ProArena.

5 momente definitorii în arbitrajul lui Istvan Kovacs de la Manchester City – Real Madrid

 

  1. Istvan Kovacs a lăsat jocul liber în primele 45 de minute de pe „Etihad”. A dictat doar 5 faulturi, a fost mereu aproape de fază și nu a avut niciodată nevoie de ajutor din camera VAR. Un plus l-a reprezentat și modul în care a comunicat cu fotbaliștii celor două combatante, explicând fiecare decizie luată.
  2. Primul moment delicat al meciului a avut loc în minutul 54, când Pep Guardiola i-a reproșat un aut dictat în mod eronat. Istvan Kovacs i-a arătat cartonașul galben, apoi a acceptat un dialog și a rezistat tentației de a-l elimina pe antrenorul lui City, în ciuda tonului răstit pe care s-a adresat.
  3. În minutul 74, Kroos l-a doborât pe Zinchenko la marginea careului de 16 metri, chiar sub ochii lui Kovacs. Acesta a dus fluierul la gură, dar a avut inspirația să lase avantaj. Bernardo Silva a profitat de avantaj și a marcat golul 4 al lui City. Decizia luată a fost apreciată de întreaga lume a fotbalului, inclusiv de producătorii partidei, care i-au oferit un prim-plan meritat.
  4. Kovacs a judecat corect și faza penalty-ului din minutul 79. În timpul unui duel cu Benzema, Laporte a lovit evident mingea cu mâna în interiorul propriului careu. Brigada românească a comunicat și a decis acordarea unei lovituri de la 11 metri. De remarcat că nici de această dată nu a fost nevoie de intervenția VAR.
  5. Kovacs și-a definitivat opera în al treilea minut al prelungirilor. Nacho Fernandez a intrat tare, din spate, asupra lui Mahrez, la centrul terenului. Istvan a lăsat, din nou, jocul să meargă, balonul fiind în posesia lui Sterling. La finalizarea acțiunii a revenit și i-a arătat cartonașul galben fundașului de la Real.

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Real Madrid în poarta lui Manchester City

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.