Stiri extrasport

Frații Klitschko au demolat un monument care simboliza unitatea dintre Ucraina și Rusia: „Nu distrugi țara prietenului tău!”

Monumentul „Prieteniei popoarelor” Foto: vladimir klitschko / facebook

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 27 April 2022

Ucrainenii au decis să demoleze un monument aflat în centrul Kievului ce reprezenta unitatea dintre Ucraina și Rusia, după atrocitățile comise de armata lui Putin asupra țării sale.

Construit în 1982, monumentul „Prietenia popoarelor”, care simboliza pacea dintre cele două țări, e format dintr-un arc format din foi de titan sub forma unui curcubeu imens, o sculptură din bronz a doi muncitori și o sculptură din granit cu o scenă din Pereiaslav Rada (n.r. - tratatul de la 1654 în urma căruia Ucraina s-a separat de Polonia)

Doar sculptura din bronz a celor doi munictori a fost demontată. Aceasta va fi redenumită și evidențiată în culorile drapelului ucrainean.

„Nu-ți ucizi fratele. Nu-ți violezi sora. Nu distrugi țara prietenului tău. De aceea astăzi am demontat acest monument creat cândva în semn de prietenie între Ucraina și Rusia”, a fost mesajul lui Vladimir Klitschko după demolarea monumentului.

Vladimir Klitschko, mesaj pe Wembley din Ucraina

Fostul campion mondial la categoria grea a apărut pe un ecran gigant amplasat pe Wembley și le-a vorbit celor aproape 100.000 de oameni prezenți la gala din Londra, unde Tyson Fury l-a bătut pe Dillian Whyte.

„Bună seara. Sunt ucrainean, sunt Vladimir Klitschko! Aș fi vrut să fiu alături de voi, la Londra, dar după cum știți, avem propria noastră luptă aici.

Este cea mai importantă luptă din viața noastră. Le mulțumesc prietenilor și partenerilor din toată lumea pentru sprijin și pentru strângerile de fonduri.

Provocările pe care le trăim zi de zi sunt mai importante decât viețile noastre. Dar suntem mai puternici știind că avem susținerea noastră. E nevoie de tot ajutorul vostru pentru mamele, tații și copiii din Ucraina. Vă rog să nu vă opriți. Avem nevoie de voi mai mult ca oricând”, a spus Vladimir Klitschko.

VIDEO Gest remarcabil făcut de Leo Grozavu: „Avem două familii de refugiați de la începutul războiului. Erau șocați, abia acum au început să mai vorbească”

>

Citește alte știri despre Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.