Liga 1

Gaz Metan și Academica, sancționate din nou de Comisia de Disciplină » Cum arată ACUM clasamentul

Săptămâna și depunctările. Gaz Metan și Academica, sancționate din nou de Comisia de Disciplină » Cum arată ACUM clasamentul // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 aprilie 2022

Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, ultimele două echipe clasate din Liga 1, au fost penalizate din nou miercuri de Comisia de Disciplină din cauza datoriilor pe care le au către foștii jucători.

UPDATE » Gaz Metan, o nouă penalizare

Pe lângă cele două puncte pe care le pierduse inițial în ședința de miercuri, Gaz Metan Mediaș a fost sancționată cu încă 8 puncte, ca urmare a litigiilor cu Ioan Mărginean, Mihai Teja, Mircea Diaconescu și Eusebiu Tudor.

Astfel, după noile decizii ale Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, Academica Clinceni a fost sancționată cu două puncte, iar Gaz Metan Mediaș cu 10. Ilfovenii au ajuns la -5 în clasament, în timp ce Gaz Metan este la -37 de puncte.

Academica Clinceni și Gaz Metan, depunctate din nou

Academica Clinceni a fost depunctată ca urmare a litigiului cu mijlocașul Marius Iulian Cioiu.

Cioiu Marius Iulian vs. ACS FC Academica Clinceni - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art.85.1.b din RD, se sancționează clubul ASC FC Academica Clinceni, cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte. 
Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionat de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, echipei în cauză să i se scadă cate 2 (două) puncte, respectiv pentru perioada 07.04.2022-21.04.2022, s-au scăzut 2 (două) puncte. Termen: 11.05.2022. 

- Decizie Comisia de Disciplină

Gaz Metan Mediaș a fost sancționată după punerea în aplicare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul jucătorilor Popovici Sergiu Cristian și Munteanu Alexandru.

Popovici Sergiu Cristian și Munteanu Alexandru vs. CS Gaz Metan Mediaș - Cerere de punere în executare a Deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv - În temeiul art.85.1.b din RD, se sancționează clubul CS Gaz Metan Mediaș cu măsura interzicerii dreptului de a transfera și /sau legitima jucători în calitate de club cesionar și cu scăderea a 2 (două) puncte pentru perioada 01.04.-15.04.2022. Termen: 04.05.2022

- Decizie Comisia de Disciplină

60 de punctea pierdut până acum Gaz Metan Mediaș la Comisii pe parcursul acestui sezon

Cum arată clasamentul din play-out ACUM

  1. Rapid 38p
  2. FC Botoșani 35p
  3. Sepsi 33p
  4. UTA 29p
  5. FCU Craiova  28p
  6. CS Mioveni 28p
  7. Chindia 22p
  8. Dinamo 16p
  9. Clinceni -5p
  10. Gaz Metan -37p

Citește mai multe știri din Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.