Liga Campionilor

Cați bani a câștigat Istvan Kovacs pentru supermeciul Manchester City - Real Madrid

Arbitrul român Istvan Kovacs (37 de ani) a încasat „aproximativ 5.000 de euro” pentru partida din semifinalele Ligii Campionilor Manchester City Real Madrid 4-3 (manșa tur)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 aprilie 2022

Arbitrul român Istvan Kovacs (37 de ani) a încasat „aproximativ 5.000 de euro” pentru partida din semifinalele Ligii Campionilor Manchester City - Real Madrid 4-3 (manșa tur). Informația a fost furnizată de Marius Avram, fostul coleg al „centralului” din Carei.

Istvan Kovacs a fost la înălțime pe Etihad și a gestionat perfect 5 momente-cheie. Avram a explicat că, în plan internațional, nu contează nivelul la care arbitrezi, preliminarii, grupe sau faze eliminatorii, ci categoria arbitrului. Kovacs este în ierarhia Elite, alături de Ovidiu Hațegan și Iuliana Demetrescu.

5.000 € a câștigat Istvan Kovacs pentru meciul Manchester City - Real Madrid 4-3

„Sumele sunt publice. Onorariul arbitrilor pe plan internațional, la UEFA, nu este în funcție de nivelul meciului arbitrat, ci este în funcție de nivelul la care este arbitrul. De exemplu, Istvan Kovacs, care este în categoria Elite, indiferent ce meci arbitrează, în Europa League, în Conference League, în Champions League, el primește același barem. Baremul este undeva la 5.000 de euro pentru fiecare meci”, a declarat Avram la „Digi Sport Special”.

Categoria Elite este cea mai înaltă treaptă pentru un arbitru pe scena internațională.

În țările arabe, câștigi cam 10.000 de dolari la un meci arbitrat. Arabii plătesc bine, plătesc pentru elita europeană, le plac arbitrii tari, îi aduc să arbitreze meciurile importante
Marius Avram

Răzvan Burleanu, despre prestația lui Istvan Kovacs și starea lui Ovidiu Hațegan: „Ne așteptăm ca amândoi să meargă la Mondial”

>

Mai multe știri despre Istvan Kovacs:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.