Liga 1

16 ani de la o seară de coșmar » Bănel Nicoliță, dezvăluiri dureroase despre drama cu Middlesbrough: „Plângeam în hohote în tribună!”

Bănel Nicoliță, în turul cu Middlesbrough, câștigat cu 1-0 / Sursă foto: Imago Images

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  miercuri, 27 aprilie 2022

Se împlinesc astăzi 16 ani de la una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istoria recentă a fotbalului românesc. În 2006, FCSB, pe atunci Steaua, pierdea dramatic returul cu Middlesbrough din semifinalele Cupei UEFA, 2-4, în ciuda faptului că roș-albaștrii au condus cu 2-0.

După 1-0 la București, Steaua s-a prăbușit în returul semifinalei Cupei UEFA cu Middlesbrough, pierzând cu 2-4 deși a condus cu 2-0. Amintirea acelui meci îi bântuie în continuare pe foștii jucători ai roș-albaștrilor.

Într-un interviu de excepție acordat recent Gazetei Sporturilor, Bănel Nicoliță a rememorat modul în care a trăit ultimele minute ale acelei partide de coșmar.

Bănel Nicoliță, dezvăluiri amare: „Plângeam în hohote!”

>

„Nu am jucat în retur, eram suspendat. Doamne, ce aproape am fost de finală! Am avut penalty în minutul 90! Dar suntem români, suntem mici! A fost penalty clar! 

Plângeam în hohote! Și eu, și Paraschiv. Ne luaserăm în brațe și plângeam în tribună de draci că am ratat finala. Păcat! Pentru toți cei din acel moment. A fost o perioadă chiar frumoasă”, a spus Bănel, în interviul acordat Gazetei la începutul lunii. 

Ar fi fost prea frumos!

În urmă cu fix 16 ani, FCSB, cu Mirel Rădoi căpitan, rata dramatic, în prelungiri, prezența în finala Cupei UEFA.

FCSB a pierdut, 3-4 la general (2-4 în Anglia), după ce, la un moment dat, scorul la general era 3-0 pentru elevii lui Cosmin Olăroiu. Golul decisiv a fost marcat de Massimo Maccarone în minutul 89, după o retragere timpurie în apărare a roș-albaștrilor. A fost un șoc pentru echipa condusă de pe banca tehnică de Cosmin Olăroiu, dar și pentru fani.

Prima pagină din Gazeta Sporturilor, după dezastrul roș-albaștrilor cu Middlesbrough

Middlesbrough - FCSB 4-2

FCSB: 13. Carlos - 20. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 7. Oprița, 28. Lovin, 6. Rădoi, 11. Boștină - 10. Dică, 19. Iacob
Rezerve: 12. Cernea, 5. Bălan, 9. Simion, 14. Cristocea, 15. Neșu, 17. Baciu, 21. An. Cristea
Antrenor: Cosmin Olăroiu

Middlesbrough: 22. Jones - 21. Parnaby, 5. Riggott, 6. Southgate, 3. Quedrue - 33. Taylor, 7. Boateng, 10. Rochemback, 19. Downing - 36. Viduka, 9. Hasselbaink
Rezerve: 32 Knight, 26 Bates, 4 Ehiogu, 39 Cattermole, 15 Parlour, 18 Maccarone, 20 Yakubu
Antrenor: Steve McClaren

Arbitru: Luboš Michel (Slovacia)
Stadion: „Riverside”

VIDEO Dialog incredibil între jucătorii roș-albaștrilor, în timpul meciului cu Middlesbrough

>

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.