Liga 1

De la Karim, la Miluță! » Unde l-au trimis pe Istvan Kovacs să arbitreze, după semifinala de lux a Ligii Campionilor

+31 Foto
Istvan Kovacs / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 28 April 2022

La câteva zile după ce a condus semifinala de Champions League dintre Manchesyer City și Real Madrid, încheiată 4-3, Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat de CCA la un duel de play-out. 

Marți, Istvan Kovacs a condus într-o manieră remarcabilă duelul City - Real Madrid, primind laude atât în presa internațională, cât și din partea oamenilor din fotbalul românesc. Lunea viitoare, la șase zile de la duelul de pe Etihad Stadium, „centralul” din Carei va arbitra confruntarea din play-out dintre CS Mioveni și FC Botoșani.

Aterizare din „Cosmos” » Istvan Kovacs, delegat la Mioveni - Botoșani

Astfel, după ce a luat contact cu crema fotbalului mondial, Istvan Kovacs revine la meciurile mai puțin atractive din fotbalul românesc. De la „galbenul” acordat lui Guardiola și deciziile la limită luate în duelurile Benzema - De Bruyne, Kovacs va împărți dreptatea în duelul dintre echipele lui Miluță Blănaru și Mihai Roman II.

+31 Foto
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Kovacs a lăsat o impresie foarte bună. A lăsat loc de finala Ligii. Nu știu dacă va mai primi acum, după sferturi și semifinale, dar la anul merită să arbitreze finala. E îndreptățit.

- Ion Crăciunescu, pentru GSP.ro

Ieri, Răzvan Burleanu, președintele reales al Federației Române de Fotbal, a declarat că Istvan Kovacs și ceilalți arbitri români ar trebui să primească mai mult respect din partea conducătorilor din Liga 1.

„Istvan Kovacs a fost o prezență foarte bună la Manchester City - Real Madrid, la fel cum a fost și în meciul CFR - FCSB, în ciuda tuturor criticilor și acuzațiilor pe care le-a primit. Istvan Kovacs și Hațegan, pe care nu trebuie să-l uităm, sunt doi arbitri pe care noi ne bazăm în anii următori în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel.

UEFA recunoaște integritatea arbtirilor români și ar trebui ca acești arbitri să primească cât mai mult respect și în campionatul intern”, a spus Burleanu. 

VIDEO Răzvan Burleanu, despre prestația lui Istvan Kovacs și starea lui Ovidiu Hațegan: „Ne așteptăm ca amândoi să meargă la Mondial”

>

Citește și alte știri despre Istvan Kovacs:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.