Liga 1

Și-a vândut partea! Rapid are de azi un nou acționar majoritar

+13 Foto
Victor Angelescu, în dreapta / Sursă foto: GSP

Articol de Răzvan Luţac  —  joi, 28 aprilie 2022

Victor Angelescu va fi proprietarul majoritar al clubului Rapid anunță APS, grupul cehului Martin Machon, printr-un comunicat.

Cehul care deținea 49% din clubul Rapid și-a vândut acțiunile. El venise la bucureșteni din 2018, an în care echipa a promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a. „Pachetul de acțiuni al lui Machoň va fi cumpărat de Victor Angelescu, cel care va deveni proprietarul majoritar al clubului”, se arată în comunicat. 

APS adaugă că „în timpul celor 4 ani de colaborare a lui Machoň cu Rapid București, clubul a reușit să revină în topul ligii de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. Inițial, puțini au crezut în planul ambițios de a readuce clubul în clasament, dar experiența administrativă și pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade”. 

Martin Machoň nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-și vândă acțiunile, se mai arată în comunicat. 

„Dezvoltarea Rapid București de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susținut totodată și creșterea brandului APS România. Le dorim Rapidului și lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului și așteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competițiilor europene”, a declarat Martin Machoň, CEO APS Group.

Legăturile dintre Victor Angelescu și APS Group

APS a fost înfiinţată în 2004 de către Martin Machon împreună cu Slavia Capital Group. Acţionează în principal în Europa Centrala şi de Sud-Est. Activitatea lor constă în: gestionarea alternativă a activelor, investiţii imobiliare și recuperarea datoriilor.

Victor Angelescu a fost director pe Europa al companiei cehe APS Holding până anul acesta. APS Holding își desfășoară activitatea în 12 țări, iar Angelescu gestiona întregul lanț al companiei.

VIDEO Victor Angelescu, la ora dezvăluirilor: „Sunt momente în care mama mea vrea să intre în emisiuni!”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.