Cătălin Zmărăndescu (49 de ani), fostul luptător profesionist de arte marțiale mixte și fostul bodyguard al lui Gigi Becali, a fost invitatul ultimei ediții de podcast a lui Damian Drăghici.
Printre episoadele povestite în cadrul emisiunii unele au avut directă legătură cu Gigi Becali, actualul patron FCSB. Mai ales că, vreme de 16 ani, a fost omul din proximitatea omului de afaceri.
Cătălin Zmărăndescu: „Politica îi face pe oameni hiene”
„Cu Gigi Becali a fost într-o altă viață. Îmi aduc mereu aminte cu plăcere prima perioadă cu Gigi Becali, când încă nu intrase în fotbal, în politică, era un om ca noi.
Politica îi face pe oameni nu câini, ci hiene! El nu e un om rău, dar e influențabil, crede tot ceea ce i se spune, fără să verifice. I-am spus și lui, îmi place de Gigi Becali, ăla pe care l-am știut eu. «Ehehe, Gigi ăla s-a dus demult!», mi-a răspuns”, a povestit Cătălin în timpul podcast-ului.
Cătălin Zmărăndescu / Sursă foto: Captură podcast Damian DrăghiciBecali, către Zmărăndescu: „De mâine lucrezi pentru mine, ești angajat pe 300 de dolari”
A rememorat și cum a ajuns să fie omul milionarului: „A fost o chestie ciudată, i-am bătut un bodyguard într-un meci, a venit Gigi cu parpalacul pe umeri: «Cătăline, bravo, bravo! De mâine lucrezi pentru mine, ești angajat pe 300 de dolari, să vii la Lido!».
Eram copil amărât, mi s-a spus că e om de încredere, a fost o rampă de lansare în viață. Am fost lângă el vreme de 16 ani. Nu regret nimic. Tot ce s-a întâmplat atunci, a dus la momentul care sunt eu astăzi. Și n-aș mai fericit acum”.
Zmărăndescu: „Dumnezeu mi-a dat o pălmuță”
Totodată, un episod care avea să-i schimbe viața lui Zmărăndescu este cel petrecut în 2009, când niște hoți i-au furat mașina patronului FCSB.
În urma acelui „detaliu”, chiar dacă Zmărăndescu i-a prins în cele din urmă pe cei care i-au furat mașina latifundiarului, acesta s-a ales cu o pedepasă de trei ani de închisoare cu suspendare. Fostul luptător a stat chiar și în arest timp de 29 de zile.
„Lucrurile în viața asta se întâmplă cu un motiv. Eu am primit de la Dumnezeu o pălmuță pentru tot ceea ce făceam eu atunci! Libertatea e mai scumpă decât orice.
Când nu mai ai libertate, e foarte rău. Am învățat un lucru. În viața asta, fiecare dintre noi merităm a doua șansă. Una e când o accepți cu umilință și îndrepți ceva, alta când consideri că ți se cuvine și nu înveți nimic! Eu am primit a doua șansă, în ordinea asta: Nicu Gheară, Luiza Zmărăndescu, soția mea, oamenii ăștia mi-au schimbat destinul”, a spus fostul luptător.
Cătălin Zmărăndescu: „Dacă rămâneam cel dinainte, făceam ani grei de pușcărie”
Zmărăndescu a plecat, ulterior, în Anglia, unde a lucrat și pe șantier, și ca ospătar, și-n bucătărie, aproape doi ani, până a avut prima luptă.
„A fost cel mai greu moment din viața mea. Erai undeva sus, apoi ai alunecat de parcă ți-a tras trapa de sub picioare și-ai aterizat în mocirlă de nu ți se vede vârful părului. Dacă rămâneam pe drumul ăla, făceam ani grei de pușcărie!
Nicu Gheară, contrar a ceea ce se spune despre el, mi-a dat o direcție bună. Apoi, a apărut Luiza, soția mea, Dumnezeu a vrut să vegheze asupra mea”.
Telefonul și psihologul: „Dacă sari tu, sar și eu”
Un alt detaliu, de mare cumpănă, a fost povestit de către Zmărăndescu, în finalul podcast-ului: „În momentul în care am pierdut tot, după incidentul cu Gigi Becali, m-am urcat pe marginea blocului, la etajul 10, cu picioarele în gol: «De ce mai trăiesc? Am fost prost, am făcut greșeli, una după alta!». Și m-a sunat un prieten foarte bun, de-al meu, psiholog de meserie:
«Ce faci, mă? Ești bine, unde ești? Hai că vin acum!». S-a așezat lângă mine, cu picioarele în gol: «Dacă sari tu, sar și eu!». Mi-a zis: «Ești un egoist, un prost, un nesimțit!. De ce? «Te gândești doar la tine, nu la mama, nu la tatăl tău. Nu ești nici primul, nici ultimul. Mă, dar dacă aveai vreo boală incurabilă, ce făceai?!».
Și m-a făcut puternic, dintr-o slăbiciune a mea. «Este un act de mare curaj, să te sinucizi, dar și cea mai mare prostie, să-ți iei viața dată de Dumnezeu! Dacă suntem pe pământ, trebuie să facem ceea ce suntem meniți să facem». Omul ăla e și azi lângă mine, și-i mulțumesc pentru asta. Dumnezeu lucrează prin oameni!.
Mie mi-e rușine de cearta nașului, mai bine mă dau cu capul de masa asta! Mi-a zis: «Finule, pe tine nu te bat, pentru că duci la bătaie! Pe tine te bat cu vorba!»
- Cătălin Zmărăndescu
{{text}}