Liga 1

Veste uriașă pentru FC Argeș! Clubul din Trivale este acum cu gândul la Europa

Veste uriașă pentru FC Argeș! Clubul din Trivale este acum cu gândul la Europa // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 29 aprilie 2022

FC Argeș a anunțat în cursul zilei de vineri că a obținut licența UEFA și poate participa în competițiile europene începând cu sezonul viitor.

În al doilea an de la promovare, trupa lui Prepeliță a obținut în premieră calificarea în play-off, iar acum e cu gândul să facăm pasul următor și să readucă orașul Pitești pe harta europeană. 

La șase luni distanță de la depunerea cererii către UEFA de a obține licența, forul de la Nyon a dat vestea cea mare echipei din Trivale, care a primit dreptul de a evolua în competițiile europene, iar debutul poate fi marcat chiar sezonul viitor.

FC Argeș a primit licența UEFA

Ocupanta ultimului loc din play-off-ul Ligii 1 se poate înscrie acum în cupele europene și a anunțat că va participa în Conference League dacă poziția de la finalul sezonului îi va permite să meargă în această competiție. 

FC Argeş a primit o veste foarte bună de la forul de la Nyon. Clubul nostru a primit licenţa UEFA pentru a putea evolua în sezonul viitor în cupele europene. 

Piteștenii vor avea astfel posibilitatea să joace în Conference League, dacă și poziția din clasament de la finalul acestei ediții de campionat le va permite. 

Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Munca de peste șase luni depusă de Consiliul Director și toate departamentele clubului nostru a dat roade, UEFA anunțând vestea mult așteptată. 

Pentru a putea evolua în cupele europene, FC Argeș a trebuit să îndeplinească cele cinci criterii obligatorii: sportiv, infrastructură, personal și administrativ, juridic și financiar. 

Una dintre condițiile impuse a fost ca la data depunerii dosarului, clubul nostru să nu înregistreze nici o plată restantă față de jucători, precum și nici o datorie către instituțiile statului (bugetul de stat, bugetul local, etc). 

- Comunicat FC Argeș

FC Argeș a obținut licența UEFA! FC Argeş a primit o veste foarte bună de la forul de la Nyon. Clubul nostru a primit...

Publicată de Fotbal Club Arges Pitesti pe Vineri, 29 aprilie 2022

Citește mai multe știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.