Handbal

Minaur Baia Mare s-a calificat în finala EHF European Cup la handbal masculin

FOTO: Facebook @csminaur

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 30 April 2022

Minaur Baia Mare s-a calificat în finala EHF European Cup la handbal masculin. Elevii lui Alexandru Sabou au pierdut returul cu Alingsas, din Suedia, scor 28-31, dar profită de victoria clară de acasă, 34-28.

Minaur a gestionat perfect manșa decisivă din Suedia. În prima repriză a încetinit ritmul, s-a apărat precis și a intrat la cabine cu o remiză, scor 10-10.

Repriza secundă a fost total diferită. S-a marcat la foc automat. Alingsas a forțat, a atacat fără portar, dar elevii lui Alexandru Sabou au reușit să țină aproape.

Minaur Baia Mare, în finala EHF European Cup

Cel mai bun marcator al lui Minaur a fost Călin Căbuț, autor a 8 goluri. Au mai punctat: Anderson Da Silva Mollino (6), Stevan Vujovic (5), Milan Kotrc (3), Stefan Vujic (3), Tomas Cip (1), Leonard Pop (1), Lucas Sabou (1).

În ultimul act, băimărenii vor juca împotriva unei formații din Norvegia, Drammen sau Naerbo. În tur, Drammen s-a impus cu 30-27. Manșa decisivă are loc mâine, de la ora 19:00.

România domină EHF European Cup

EHF European Cup, a treia competiție ca valoare din handbalul european masculin, este dominată de formațiile din România. Echipele „tricolore” au cucerit de 7 ori trofeul, record, urmate de cele din Germania: CS Reșița (2007, 2008, 2009), Potaisa Turda (2018), CSA Steaua (2006), HC Odorheiu Secuiesc (2015), CSM București (2019).

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.