Tenis

„Simona Halep l-a luat pe Patrick Mouratoglou, fiindcă a văzut că e scump și se ajunge greu la el”. Declarații surprinzătoare ale unui fost antrenor al campioanei

+16 Foto
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 mai 2022

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep (31 de ani, 20 WTA), a vorbit despre jocul arătat de aceasta la turneul de la Madrid, primul alături de Patrick Mouratoglou.

După ce a spus la începutul colaborăririi că le de 40% șanse de reușită, Tomai a explicat cum vede acum relația dintre Halep și Mouratoglou.

Cum vede fostul antrenor al Simonei Halep colaborarea cu Mouratoglou

Simona Halep a jucat un tenis deosebit cu Badosa. A făcut trei lucruri. A stat mai aproape de linia din spatele terenului, a servit plasat și constant și a deschis destul de bine unghiurile.

Eu am spus la început că au 40% șanse de reușită. Mouratoglou e un antrenor bun, nu cel mai bun. Văd că se leagă o relație strânsă între ei, e o chimie. El a venit cu această inițiativă, ca Simona să fie mai agresivă și să plaseze serviciul mai bine.  Simona a jucat acest tenis mulți ani. Dar trebuie să reziste din punct de vedere fizic. Dacă joacă așa, poate reveni în top.

Acum șansele ca acest cuplu să meargă mai departe au crescut la 60-70%. În condițiile în care Serena Williams a întrerupt brutal relația cu Mouratoglu, a rupt comunicare.

Simona are un respect deosebit pentru cei la care ajungi greu și care costă, se lasă pe mâinile lor. Poate e involuntar. Când ea vede că la un antrenor se ajunge greu, face absolut tot ce poate ca să-l atragă în echipa ei și să lucreze cu ea

Românii probabil că acceptă mai ușor niște posturi, nu pot cere contracte mari. Un român se bucură dacă Simona îi propune o colaborare, un străin vrea un contract pe un an, în care să câștige 1 milion de euro. Lucrurile se schimbă radical.  Să nu uităm că Simona a reușit cu antrenori români, dar nu se lăsa total în mâinile lor. Pe un antrenor cu imagine trebuie să-l provoci și să-l motivezi, să-l faci să vină spre tine”, a spus Firicel Tomai la emisiunea „DigiSport Matinal”.

VIDEO Antrenamentul Simonei Halep la WTA Madrid

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.