Liga 1

Cine arbitrează FCSB - FC Argeș: implicat într-un scandal de proporții în 2022!

Ionuț Coza a mai arbitrat-o o singură dată pe FCSB în actualul sezon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 mai 2022

FCSB - FC Argeș, duel important pentru roș-albaștri în economia luptei pentru titlu, va fi arbitrat de ilfoveanul Ionuț Coza, 42 de ani. 

  • FCSB - FC Argeș, duel din etapa a șasea a play-off-ului, se joacă luni, de la ora 20:30, liveTEXT&FOTO pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Orange Sport și Telekom Sport.

E prima partidă pe care „centralul” o primește în acest play-off și abia al doilea meci în care arbitrează formația lui Toni Petrea în actualul sezon. S-a mai întâmplat pe 4 noiembrie 2021, când Coza a arbitrat fără greșeală duelul Farul - FCSB 0-1, partidă în care a fost ferit de faze controversate. A primit nota 7 în caseta tehnică din Gazeta Sporturilor.

De altfel, palmaresul FCSB-ului în meciurile conduse de Ionuț Coza e imaculat: 3 victorii din tot atâtea partide. Piteștenii au fost arbitrați tot de 3 ori de Coza, contabilizând o victorie, un eșec și o înfrângere.

Luni seara, Coza îi va avea alături pe asistenții Sebastian Gheorghe (Suceava) și Radu Ghinguleac (București), în timp ce Augustus Constantin va fi observatorul partidei.

Ionuț Coza, implicat într-un scandal de amploare în 2022

După eroarea comisă în partida Farul - FCU Craiova 3-2, din 24 ianuarie, când nu le-a acordat un penalty oltenilor, Ionuț Coza a fost ținta unui atac dur venit din partea lui Adrian Mititelu Jr., care l-a acuzat pe arbitru de corupție.

„Tatăl meu, din închisoare, m-a întrebat cine este arbitru astăzi: «Mă, vezi să nu cumva să îl pună pe Coza». Și tot pe el l-a pus. Așa cum au existat Bogaciu, Augustus Constantin, eu vă zic din surse garantate că arbitrul Coza e corupt. Să mă dea în judecată. Dacă va mai fi delegat la Craiova, voi face istorie! Și cu el, și cu observatorul!”, a spus Adrian Mititelu Jr. la acel moment.

Ionuț Coza // foto: Imago Images

Acuzațiile lui Mititelu Jr., nefondate, conform verdictului de la Comisia de Disciplină

Zilele trecute, patronul „interimar” al lui FCU Craiova, Adrian Mititelu jr., a aflat că s-a ales doar cu avertisment și cu o amendă de 10.000 de lei, după ce a fost reclamat de CCA la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, pentru acuzațiile de corupție făcute la adresa arbitrului Ionuț Coza. 

Cazul a ajuns la Comisia de Disciplină și Etică a FRF pe 2 martie, iar din 23 martie, când a avut loc al patrulea termen de judecată, dosarul a rămas în pronunțare. Practic, verdictul a fost dat după mai mult de o lună de deliberări.

Arbitrii aprind lupta CFR Cluj - FCSB

Un titlu nu se poate câștiga fără ajutorul arbitrilor. E o teorie care a fost confirmată din plin, cel puțin în Liga 1, însă e aplicată în mai toate campionatele din străinătate, inclusiv în cele care au implementat deja sistemul VAR.

Recent, GSP.ro a analizat arbitrii din perspectiva punctelor câștigate cu ei la centru de cele două rivale în lupta pentru titlu. Cea mai mare transformare o oferă Istvan Kovacs, cu care CFR avea în urmă cu un an un procent de 100%, în vreme ce acum e la doar 33%. În schimb, FCSB a ajuns la aproape 90%, de la numai 16%.

Radiografia cuprinde cum s-au descurcat echipele, ca punctaj, raportat la fiecare arbitru pe care l-au avut. Iar cea mai surprinzătoare concluzie e că Istvan Kovacs a răsturnat, efectiv, ierarhiile care erau în urmă cu un an.

VIDEO Oficialii lui FC Argeș, „provocați” de Ștucan: „Aveți așteptări de la meciul cu FCSB sau mergeți acolo și vă speriați?”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.