Liga 1

Farul a cerut penalty și gol! Două decizii de arbitraj pro-CFR la faze milimetrice » Ce arată reluările

+6 Foto
Farul a cerut lovitură de la 11 metri în minutul 7 al deplasării cu CFR Cluj, la scorul de 0-0, după un fault comis de portarul Letica asupra lui Moldoveanu.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 01 May 2022

„Centralul” Radu Petrescu a avut de gestionat două faze extrem de dificile în prima repriză din CFR Cluj - Farul Constanța, scor 1-0. 

Echipa lui Gică Hagi a cerut penalty și gol în prima repriză, la două faze milimetrice. Arbitrul a decis însă de fiecare dată în favoarea campioanei. Ambele momente au fost la scorul de 0-0.

Două decizii pro-CFR la meciul cu Farul

  • Min. 7: Farul cere penalty. Radu Petrescu acordă lovitură liberă în afara careului.

Portarul Karlo Letica (27 de ani) a întârziat prea mult o degajare. I-a permis lui Robert Moldoveanu să se apropie și să blocheze mingea. În tentativa de a respinge în aut, croatul titularizat de Dan Petrescu în fața lui Hindrich l-a busculat evident pe fotbalistul Farului. 

Contactul este evident, fiind sancționat corect cu cartonaș galben de arbitrul Radu Petrescu. Întreabarea care se pune este dacă faultul a avut loc în interiorul sau în afara suprafaței de pedeapsă. 

Reluările nu sunt clare. Piciorul lui Moldoveanu pare să fie pe linia careului de 16 metri în momentul în care este busculat de Letica. 

2 aparițiiare Karlo Letica în acest sezon, în victoria 1-0 cu FC Voluntari, și astăzi

  • Min. 28: Farul cere gol. Radu Petrescu lasă jocul să continue. (Decizie CORECTĂ)

Alexi Pitu s-a distrat cu Yuri în banda dreaptă, l-a întors pe toate părțile, apoi a pasat la bara a doua pentru Grameni. Mijlocașul în vârstă de 19 ani a venit singur, dar a ajuns târziu la minge și a șutat pe centrul porții.

Portarul Karlo Letica s-a revanșat pentru gafa comisă în debutul partidei, când a fost aproape să comită un penalty. Acum a respins mingea de pe linia porții cu mâna dreaptă, apoi a intervenit și a blocat-o definitiv. Balonul se lovise de piciorul portarului și se îndrepta, din nou, către plasă.

Fotbaliștii Farului deja sărbătoreau reușita de 1-0, după care au protestat vehement. Reluările arată că decizia luată de arbitrul Radu Petrescu este cea corectă. Decizia i-a aparținut în totalitate „centralului”. Unghiul în care Letica a intervenit nu i-a permis asistentului Ferencz Tunyogi să vadă corect faza.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.